Sari direct la conținut

Champions League: Real Madrid vs Borussia Dortmund – Reeditarea ultimei finale

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Real Madrid – Borussia Dortmund, meci contând pentru etapa a 3-a din Liga Campionilor, este programat, marţi, 22 octombrie, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Real Madrid, campioana en-titre a Europei şi cea mai titrată echipă a competiţiei, cu 15 trofee în palmares, şi Borussia Dortmund, finalista ultimei ediţii, se întâlnesc în derby-ul etapei a 3-a a fazei principale din Champions League.

Champions League se desfăşoară din sezonul 2024-2025 într-un nou format, cu 36 de echipe, care vor disputa opt meciuri – patru acasă şi patru în deplasare – cu opt adversari diferiţi, în „sistem elveţian”; primele opt clasate se califică direct în optimile de finală, celelalte opt urmând a fi stabilite în urma unui play-off în dublă manşă la care participă locurile 9-24 (cele clasate pe poziţiile 25-36 sunt eliminate).

Real Madrid este pe locul 17, în zona locurilor care vor disputa play-off-ul pentru optimile de finală, cu trei puncte obţinute după 3-1 acasă cu Stuttgart şi 0-1 în deplasare cu Lille.

În LaLiga, echipa antrenată de Carlo Ancelotti ocupă locul 2 după 10 etape, cu 24 de puncte, la trei distanţă de liderul Barcelona, iar în cea mai recentă partidă oficială, disputată în campionat, s-a impus pe terenul celor de la Celta Vigo, scor 2-1.

Real Madrid mai are de jucat în Liga Campionilor cu Milan (a), Liverpool (d), Atalanta (d), Salzburg (a) şi Brest (d).

Borussia Dortmund este pe locul 1, în zona locurilor direct calificate pentru optimile de finală, cu şase puncte obţinute după 3-0 în deplasare cu Club Brugge şi 7-1 acasă cu Celtic.

În 1.Bundesliga, echipa antrenată de Nuri Şahin ocupă locul 7 după 7 etape, cu 13 puncte, la patru distanţă de liderul Bayern Munchen, iar în cel mai recent meci oficial, disputată în campionat, s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la St. Pauli, scor 2-1.

Borussia Dortmund mai are de jucat în Champions League cu Sturm Graz (a), Dinamo Zagreb (d), Barcelona (a), Bologna (d) şi Şahtior Doneţk (a).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară pe 1 iunie 2024, la Londra, pe Wembley, în finala ediţiei precedente din Liga Campionilor, când Real Madrid a cucerit trofeul după ce s-a impus în faţa celor de la Borussia Dortmnd cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,48 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Real Madrid – Borussia Dortmund.

Real Madrid vs Borussia Dortmund 1
Cotă 1,48

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro