Sari direct la conținut

Chrysler negociaza parteneriate cu Nissan, Fiat si Tata Motors

HotNews.ro

Chrysler ar putea construi camioane pentru Nissan Motor, in cadrul unei strategii de sustinere a finantelor prin legaturi in strainatate, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Stirea vine la o zi dupa ce agentia de presa a anuntat ca reprezentantii Chrysler poarta negocieri cu mai multi parteneri straini, printre care compania indiana Tata Motors si Fiat.

Al treilea mare producator de automobile din Statele Unite, a purtat negocieri cu reprezentantii Tata despre posibilitatea de a vine SUV-ul Jeep Wrangler pe piata indiana si pe alte piete asiatice. Totodata, Chrysler a negociat si cu reprezentantii Fiat despre posibilitatea incheierii unui contract de leasing pentru capacitatile de productie ale producatorului din America de Nord si cooperarea in distributia cu amanuntul pe piata americana.

Semnarea unui contract intre Chrysler si Fiat va permite producatorului italian de autovehicule sa revina pe piata americana pentru prima data in ultimii 25 de ani.

Reprezentantii celor patru companii nu au facut declaratii in acest sens pana in prezent.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, caruia i se atribuie restructurarea marcilor Alfa Romeo, Lancia si Fiat, declarase anterior ca Fiat este in cautarea unui partener pentru a putea reveni pe piata din America de Nord.

Fiat si Tata au deja un parteneriat. Fiat a acceptat luna aceasta sa finanteze marcile Jaguar si Land Rover ale Tata pe piata europeana, iar Tata a afirmat ca nu are nimic impotriva ca Fiat sa vanda Nano, cea mai ieftina masina din lume, care costa 2.500 de dolari.

De asemenea, Tata si Chrysler coopereaza in ceea ce priveste crearea unui vehicul electric. Tata a aratat in ianuarie ca incepuse „discutii preliminarii” cu Chrysler pentru vanzarea unui mini-camion pe baza de baterii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro