Sari direct la conținut

Ciolacu anunță digitalizarea Registrului Comerțului: Reducem timpul necesar înființării unei firme la doar 24 de ore – VIDEO

HotNews.ro
Registrul Comertului Bucuresti, Foto: AGERPRES
Registrul Comertului Bucuresti, Foto: AGERPRES

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi o nouă etapă în procesul de digitalizare de la Registrul Comerțului, unul dintre beneficii fiind că timpul necesar înființării unei firme se va reduce de la 72 de ore la doar 24 de ore.

  • „Trecem într-o nouă etapă și în proiectul de digitalizare de la Registrul Comerțului. Știu că a fost nevoie de întreruperea activității Registrului pentru o săptămână, dar de azi beneficiile sunt majore pentru antreprenorii români. Întregul parcurs de activitate al unei firme poate fi acum gestionat online.
  • Concret, reducem timpul necesar înființării unei firme de la 72 de ore la doar 24. Mai mult, în maxim 15 minute se pot completa și încărca documentele în noul portal dezvoltat de ONRC”, a declarat Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Sistemul va fi folosit de două milioane de beneficiari în următorii 5 ani – iar acum sunt deja 1,6 milioane de firme care îl utilizează, potrivit premierului.

Ministrul Ivan vorbește de o adevărată revoluție în relația statului cu antreprenorii: 17 servicii publice digitale disponibile în hub-ul ONRC

Ministrul Digitalizării și directorul Registrului Comerțului au prezentat ulterior ședinței de Guvern serviciile noului Hub de servicii al Oficiul National al Registrului Comerțului.

  • „România și-a asumat o țintă de 36 de servicii publice care vor fi digitalizate până la finalul anului 2025 și 17 dintre acestea sunt deja cuprinse în hub-ul de la ONRC.
  • Mai exact pot să vă dau ca exemplu: începerea unei afaceri, verificarea unei rezervari a denumirii unei companii, înființarea persoanelor jurudice, a PFA-urilor sau a intreprinderilor individuale, lichidarea, dizolvarea, radierea insolventa uinei companii, furnizarea de informații, certificate constatatoare și alte rapoarte”, a declarat ministrul Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, persoana fizică poate să se logheze în acest portal prin intermediul ROeID, iar într-o etapă ulterioră se va putea și prin Portalul Digital Unic al României (PDURo).

INTERVIURILE HotNews.ro