Sari direct la conținut

Cioloș: Ministrul de externe mi-a promis că Guvernul o va susține pe Kovesi în funcția de procuror-șef european

HotNews.ro
Ciolos, Foto: Captura video
Ciolos, Foto: Captura video

Liderul PLUS Dacian Cioloș a afirmat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că ministrul de Externe Ramona Mănescu a dat garanții că Guvernul o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru postul de procuror-șef european. Discuția ar fi fost purtată înainte de votul din COREPER, transmite Mediafax.

„Ministrul de Externe m-a vizitat zilele trecute la Parlamentul European, doamna Ramona Mănescu. Acolo i-am spus că vom susține pentru postul de comisar european doar oameni competenți, așa cum am rugat-o atunci să o susțină și Guvernul României pe doamna Kovesi și dânsa mi-a promis atunci că Guvernul o va susține pe doamna Kovesi. A existat în mod clar această afirmație din partea ministrului de Externe Ramona Mănescu. Mi s-ar fi părut firesc ca doamna Laura Codruța Kovesi să fi fost susținută încă de la început, pentru că dovedise deja că are aceste calități de competență”, a declarat Dacian Cioloș, în cadrul unei conferințe de presă.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat, joi, că Laura Codruța Kovesi a obținut în COREPER 17 voturi pentru desemnarea sa în funcția de procuror șef european, din totalul celor 22 de voturi exprimate.

Procedural Consiliul UE va transmite Parlamentului European decizia luată, joi, urmând ca PE să ia act, prin procedură internă de hotărârea Consiliului. Decizia a fost luată în Consiliul UE, prin majoritate simplă, conform regulamentulul de funcționare al Parchetului European (EPPO).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro