Sari direct la conținut

Cisco va renunta la 6.500 de angajati si isi va vinde o fabrica din Mexic

HotNews.ro

​Cisco Systems, cel mai mare producator mondial de echipamente de retelistica, isi va diminua efectivele cu 6.500 de angajati pentru a-si reduce cu un miliard de dolari cheltuielile anuale, scrie Financial Times. Compania are 73.000 de anagajati si ca parte a planului va vinde catre taiwanezii de la Foxconn o fabrica din Mexic unde in prezent sunt 5.000 de angajati.

Cisco anuntase ca trebuie sa faca reduceri importante pentru a creste profitabilitatea si pentru a se concentra pe activitatea cheie de productie a echipamentelor pentru retele. Informatiile neoficiale aratau ca se va renunta la 8-10.000 de angajati din totalul de 73.400, insa pana la urma numarul a fost mai mic, 6.500 din care o treime au optat pentru pensionare anticipata.

Cisco spune ca reducerile de personal o vor ajuta sa aiba cheltuieli operationale anuale mai mici cu un miliard de dolari, insa ca masura suplimentara a decis sa vanda fabrica din Juarez, Mexic, catre taiwanezii de la Foxconn. Cisco cumparase fabrica acum cinci ani si e de asteptat ca transferul catre Foxconn sa fie realizat pana in octombrie. Cei 5.000 de angajati vor lucra pentru noul proprietar.

„Aceste anunturi simplifica si consolideaza operatiunile de productie ale Cisco”, spune directorul operational al companiei, Gary Moore. Costurile restructurarii sunt mari: 750 milioane dolari in trimestrul curent, alte 550 milioane dolari vor fi inregistrate anul fiscal viitor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro