Sari direct la conținut

Clienții OTP Bank pot folosi cu aceleași costuri pe care le au la banca lor și bancomatele Băncii Transilvania

HotNews.ro
La bancomat, Foto: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia
La bancomat, Foto: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

BT a introdus prima facilitate destinată clienților OTP Bank România, după preluarea acesteia din urmă, se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania.

Clienții OTP Bank România pot folosi cardurile emise de OTP Bank România pentru ridicarea de numerar și verificarea soldului la bancomatele Băncii Transilvania, în aceleași condiții de cost pe care le au la ATM-urile OTP Bank România

Pentru clienții OTP Bank România – persoane fizice și companii – această facilitate oferită de BT înseamnă peste 1.900 de bancomate în plus, în 350 de localități, pentru operațiuni de bază.

OTP Bank România are peste 380.000 de carduri emise și aproape 150 de ATM-uri în 83 de localități.

Reamintim că la finalul lunii iulie 2024, Banca Transilvania (BT) a achiziționat azi OTP Bank România, precum și celelalte subsidiare OTP Group din România. Tranzacția a primit recent aprobarea Consiliului Concurenței și a Băncii Naționale a României. Achiziția uneia dintre subsidiare, OTP Asset Management, este în etapa de aprobare de către autorități.

Primul pas a fost făcut în februarie 2024, când BT și OTP Group au anunțat semnarea acordului de achiziție. Celelalte subsidiare cumpărate de Banca Transilvania sunt OTP Leasing România, OTP Asset Management România, OTP Factoring România, OTP Consulting România, OTP Advisors România și Fundația OTP Bank România. Având în vedere că tranzacția a fost finalizată, Banca Transilvania începe integrarea OTP Bank România și a celorlalte subsidiare.

Referitor la OTP Asset Management, închiderea tranzacției va avea loc la o dată ulterioară, după primirea aprobărilor din partea autorităților, și va fi urmată de integrarea în Grupul BT.

INTERVIURILE HotNews.ro