Sari direct la conținut

Clubul din Premier League care a confirmat interesul pentru Andrei Rațiu – Românul a impresionat la EURO 2024

HotNews.ro
Andrei Rațiu. Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim
Andrei Rațiu. Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Andrei Rațiu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României la Campionatul European din Germania, iar evoluțiile sale nu aveau cum să treacă neobservate. Presa din Anglia a confirmat interesul unui club din Premier League pentru internaționalul român.

Brighton este interesată de Andrei Rațiu – Rayo Vallecano vrea să-i prelungească contractul și îi promite postul de titular

Andrei Rațiu este unul dintre cei mai în formă jucători români ai momentului.

Fundașul dreapta în vârstă de 26 de ani a avut evoluții solide la EURO 2024, acolo unde România a ajuns până în faza optimilor, iar mai multe cluburi din Europa și-au manifestat interesul pentru acesta.

Potrivit jurnaliștilor de la The Athletic, Fabian Hurzeler, cel care este în prezent cel mai tânăr antrenor din Premier League (31 de ani) și care l-a înlocuit pe banca lui Brighton pe Roberto De Zerbi, este interesat de serviciile lui Rațiu și ar fi cerut conducerii ca acesta să fie transferat rapid.

În schimb, Rayo Vallecano, clubul cu care Rațiu are contract până în vara anului 2028, i-a propus internaționalului român prelungirea contractului și i-au promis acestuia un salariu considerabil mai mare și postul de titular în LaLiga.

„Vallecano vrea să îi reînnoiască contractul cu o îmbunătățire a condițiilor și acesta va dobândi rol de titular în sezonul 2024-2025. Planurile nu se opresc la un singur sezon din moment ce aceștia mizează pe Rațiu pentru viitor. De la venirea lui din vara trecută, Andrei a fost considerat un pariu pe termen lung. De altfel, fundașul a semnat inițial cu La Franja până în 2028.” – au scris cei de la AS.

Cu o cotă de piață de 1.4 milioane de euro, Rațiu a mai jucat în cariera sa la Villarreal, ADO Den Haag și Huesca.

El a fost cumpărat de Rayo Vallecano în vara anului 2023 în schimbul sumei de 500.000 de euro.

INTERVIURILE HotNews.ro