Sari direct la conținut

Clujeanul.ro a citit Harry Potter and the Deathly Hallows

Clujeanul

Ultimul volum din seria Harry Potter a beneficiat de cele mai avansate masuri de protectie imaginate vreodata pentru o carte. Milioane de lire sterline au fost investite in protejarea manuscrisului, paza tipografiilor si apoi a depozitelor unde cartile asteapta marea lansare, programata la miezul noptii de vineri spre sambata.

Pana atunci, nimeni nu avea voie sa dezvaluie ce se intampla in ultima carte a seriei!

Si totusi, un exemplar din noua carte a fost fotografiat fila cu fila! CLUJEANUL.RO a intrat in posesia unor imagini despre care crede ca reprezinta sute de pagini din cea mai asteptata carte a ultimilor ani.

Fotografiile arata volumul tinut in mana si rasfoit pagina dupa pagina, in asa fel incat textul este vizibil – asadar, imagini dificil de trucat, si nu doar un text a carui autenticitate ar fi greu de confirmat.

Pentru ca nu vrea sa strice magia clipei in care fanii Harry Potter vor citi deznodamantul seriei de sapte povesti, CLUJEANUL.RO nu va dezvalui intamplarile si finalul volumului „Harry Potter and the Deathly Hallows” (titlu netradus, inca, in romana).

Insa pentru admiratorii lui Harry Potter care au citit primele sase carti si sunt curiosi sa vada ce se va intampla in ultima parte a aventurii, putem spune ca in primul capitol ii vedem pe lordul Cap de Mort (Voldemort, in original), in timp ce planifica rapirea lui Harry Potter, odata ce acesta va implini 17 ani.

De la bun inceput, cartea plonjeaza intr-o atmosfera tensionata si sinistra, care ii va face pe cititori sa dea pagina dupa pagina, pe masura ce finalul razboiului din lumea vrajitorilor se apropie.

Sa fie un fals?

Internetul este plin de versiuni false ale cartii, sau de literatura scrisa de fanii seriei, care improvizeaza, uneori cu foarte mult talent. De unde stim ca avem pagini originale din carte?

Desigur, nu exista garantii absolute. Insa inceputul cartii din imaginile ajunse la CLUJEANUL.RO coincide cu inceputul care a fost facut deja public in Marea Britanie, intr-un document despre viata lui J.K. Rowling, autoarea seriei.

Iata primul pasaj din noul volum, tradus de CLUJEANUL.RO:

„Cei doi barbati au aparut parca de nicaieri, la cativa metri distanta in aleea ingusta, luminata doar de luna. Timp de o secunda, au stat neclintiti, fiecare cu bagheta magica atintita spre pieptul celuilalt: apoi s-au recunoscut si au ascuns baghetele sub mantii, plecand umar la umar in aceeasi directie.

– Ce vesti ai? intreba cel mai inalt.

– Cele mai bune, raspunse Severus Snape”

Cum a fost pazita ultima carte?

Inca din faza de manuscris, ultima carte din seria Harry Potter a beneficiat de paza fara precedent. Conform unui raport intocmit de publicatia EconomicTimes.com, in protectia cartii s-au investit 10 milioane de lire.

Cu acesti bani s-au platit o „armata de paznici, sistem de urmarire prin satelit si contracte extrem de severe, pentru a evita scurgerile de informatii cu privire la a saptea si ultima carte din seria aventurilor tanarului vrajitor Harry Potter”.

Conform aceleiasi surse, doar autoarea J.K.Rowling si alti 20 de oameni din toata lumea stiu daca Harry va supravietui luptei finalei cu dusmanul sau, Voldemort.

Avertisment: atentie ce descarcati!

CLUJEANUL.RO va recomanda sa nu cautati pe internet copii ale acestei carti. Prin retelele informatice circula o multime de virusi care pretind a fi ultima carte din seria Harry Potter, sau chiar false manuscrise, care prezinta un alt curs al povestii.

In plus, paginile de unde se poate face download sunt pline de informatii false cu privire la moartea unora dintre personaje, toate neconfirmate oficial!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro