Sari direct la conținut

Comisia Europeana a actualizat lista neagra a companiilor aeriene

HotNews.ro

Comisia Europeana a actualizat lista neagra a companiilor aeriene care fac obiectul unei interdictii de zbor în Uniunea Europeana din motive de siguranta. Comisia a impus interdictii unui numar de sase companii aeriene din Kazahstan, unei companii aeriene certificate în Thailanda, unui nou transportator aerian din Ucraina, precum si tuturor transportatorilor certificati în Benin.

„Comisia îsi va continua dialogul activ cu toate partile implicate din sectorul aviatiei pentru a se asigura ca toate aeronavele si toti transportatorii aerieni respecta standardele internationale de siguranta aeriana. Cand decoleaza avionul, pasagerii aerieni au dreptul sa se simta si sa fie în siguranta”, a declarat Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei responsabil de transporturi.

Noua lista, care o înlocuieste pe cea publicata în noiembrie 2008, poate fi consultata pe site-ul web al Comisiei. În urma avizului unanim al Comitetului pentru siguranta aeriana, Comisia a actualizat lista, luand decizia sa o extinda si sa impuna interdictii de exploatare din motive de siguranta urmatorilor transportatori aerieni:

– Air Company Kokshetau, ATMA Airlines, Berkut Air, East Wing, Sayat Air si Starline KZ (Kazahstan)

– One Two Go Airlines (Thailanda)

– Motor Sich Airlines(Ucraina)

– Tuturor companiilor aeriene certificate în Republica Benin, pe baza rezultatelor negative ale unui audit realizat de Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI).

Comisia a observat progrese semnificative în ceea ce priveste masurile luate de Angola pentru a îmbunatati situatia sigurantei aeriene. Mai exact, Comisia a luat nota de raportul autoritatilor aeronautice din Angola privind progresele înregistrate în ceea ce priveste aplicarea de masuri corective în urma vizitei unei echipe de experti europeni, în februarie 2008, si a publicarii raportului OACI de audit de siguranta, în octombrie 2008.

Echipa de expertii europeni care a efectuat o vizita în Indonezia în februarie 2009 a consemnat, în raportul sau, îmbunatatiri considerabile. Comisia va continua consultarile stranse cu autoritatile aeronautice în vederea reevaluarii situatiei din domeniul sigurantei în cadrul urmatoarei întalniri a Comitetului pentru siguranta aeriana.

Lista comunitara impune interdictii:

– Tuturor transportatorilor din Angola, Benin, Guineea Ecuatoriala, Indonezia, Republica Kargazstan, Liberia, Sierra Leone, Swaziland, Republica Democratica Congo (RDC) si Gabon, cu exceptia Gabon Airlines si Afrijet, care beneficiaza de exceptari pentru un mic numar de aeronave.

– Unui numar de saisprezece transportatori individuali:

– Afganistan – Ariana Afghan Airlines

– Cambodgia – Siem Reap Airways International

– Republica Populara Democrata Coreeana – Air Koryo

– Kazahstan – Air Company Kokshetau, ATMA Airlines, Berkut Air, East Wing, Sayat Air, Starline KZ

– Rwanda – Silverback Cargo Freighters

– Sudan – Air West

– Thailanda – One Two Go Airlines

– Ucraina – Motor Sich Airlines, Ukraine Cargo Airways, Ukraine Mediterranean Airlines si Volare Aviation

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro