Sari direct la conținut

Compania indiana Tata Motors a cumparat Jaguar si Land Rover

HotNews.ro

Constructorul indian de autovehicule Tata Motors a semnat, miercuri, achizitionarea marcilor britanice Land Rover si Jaguar de la firma Ford, pentru mai mult de doua miliarde de dolari, a anuntat agentia Press Trust of India preluata de presa internationala.

Anuntul achizitiei ar urma sa fie facut la ora 14:00, ora Romaniei.

Un purtator de cuvant al Tata Motors a refuzat sa comenteze informatia afirmand doar ca va face anuntul „in timp util”, scrie AFP.

Si reprezentantii Ford s-au abtinut deocamdata de la comentarii spunand doar ca responsabilitatea lor este ca, mai intai, sa discute cu angajatii, scrie Reuters.

Ford, care a inregistrat pierderi de 2,7 miliarde de dolari si 12,6 miliarde de dolari in 2006, vrea sa vanda cele doua marci pentru a se putea concentra asupra revilimentului operatiunilor din America de Nord.

Grupul american a cumpărat marca Jaguar în 1989, pentru suma de 1,6 miliarde de lire sterline şi marca Land Rover de la BMW pentru 1,7 miliarde lire sterline în 1990. In luna martie a anului trecut, Ford a vandut Aston Martin, o alta marca premium britanica, pentru 925 milioane de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro