Compania Meta condusă de Mark Zuckerberg a ajuns să plătească angajați să nu facă nimic
Meta, compania social media fondată și condusă de Mark Zuckerberg, a început anul 2023 într-o notă mai puțin obișnuită, plătindu-și unii dintre angajați să nu facă nimic, relatează Business Insider.
Situația este cu atât mai bizară întrucât gigantul tech american, care în luna noiembrie a anunțat că va concedia 11.000 de angajați, le-a promis investitorilor că 2023 va fi „anul eficienței”.
„Este un moment trist, aici nu există îndoială”, a scris Mark Zuckerberg în mesajul trimis angajaților la momentul respectiv, admițând că a greșit când a crezut că sectorul tech își va continua creșterea din pandemie, când multe lucruri s-au mutat online.
„M-am înșelat și îmi asum responsabilitatea”, afirma el înspre finele anului trecut.
Publicația Financial Times a scris duminica aceasta că Meta se pregătește să anunțe o nouă rundă de disponibilizări, după cea din 2022.
Facebook a tot angajat oameni, crescând efectivele cu 27.000 în 2020 și 2021, și cu 15.000 în primele nouă luni din 2022. În premieră, la final de 2022 a anunțat disponibilizări masive, pentru prima oară în istoria sa.
Angajații Meta/Facebook sunt dezamăgiți de situația de la compania lui Zuckerberg
Presa internațională a scris în ultimele săptămâni despre faptul că o parte dintre angajații Meta sunt demoralizați și dezamăgiți de ce se întâmplă în companie. O parte dintre proiecte vor fi anulate și vor fi eliminate și job-uri de „middle management”.
Se pare însă că situația legată de concedieri a provocat neclarități cu privire la unele bugete ale companiei, care de regulă sunt pregătite până la sfârșitul anului calendaristic, și legate de numărul de angajați de care vor dispune în continuare unele departamente.
Mai mulți angajați ai companiei lui Mark Zuckerberg au declarat pentru FT că, prin urmare, proiecte și decizii care de regulă sunt aprobate sau respinse în decurs de doar câteva zile, stau pe pauză mult mai mult timp până să primească unda verde sau să fie anulate.
Sursele celor de la FT afirmă că situația a făcut ca unii angajați să presteze „zero muncă” deoarece managerii lor nu au putut să le planifice programul.
„Sincer să fiu, încă este un haos. Anul eficienței începe cu niște oameni fiind plătiți să nu facă nimic”, a declarat una dintre sursele citate de Financial Times.