Sari direct la conținut

Companiile de tehnologie chineze se gândesc din ce în ce mai serios să treacă dincolo de Marele Zid

HotNews.ro

Intensificarea discuțiilor dintre Statele Unite și China a determinat companiile din domeniul tehnologiei să planifice o strategie de ieșire, potrivit unui raport Nikkei. Situl susține că Amazon, Google, Hewlett-Packard, Dell, Sony, Nintendo, Asus, Lenovo și Microsoft intenționează să își mute producția în unele dintre țările vecine Chinei, cum ar fi Thailanda, Indonezia, Vietnam și Taiwan, potrivit Panorama, citat de Rador.

HP intenționează să transfere între 20% și 30% din producția sa în afara țării, în timp ce Dell are o „bandă-pilot” pentru producţia de notebook-uri în Taiwan, Vietnam și Filipine, potrivit surselor. Amazon vrea ca Kindle și Eco să fie construite în Vietnam, iar Microsoft are în vedere Thailanda și Indonezia pentru hardware-ul său.

Acestea sunt companiile care se alătură Apple în încercarea de a schimba lucrurile în Asia. Luna trecută s-a raportat că Apple intenţiona să mute între 15 şi 30 la sută din producţia sa dincolo de Marele Zid.

Dacă acest lucru va provoca unele turbulențe pentru companiile implicate, transferul fabricilor este extrem de îngrijorător pentru China, care ar putea suferi pierderi uriașe în zona sa de export. Raportul Nikkei arată că, în prezent, exporturile de electronice ale Chinei sunt de 136 de ori mai mari decât cele din 1991. Dacă acum o mare parte a PIB-ului ţării se bazează pe acest domeniu, în curând, cifra va scădea drastic.

Simplul fapt că zvonurile sunt tot mai numeroase sugerează că drumul spre o ieșire este foarte real. Poate că, pe termen lung, companiile din domeniul tehnologiei consideră că merită să pună pe picioare un lanț de aprovizionare care să le protejeze afacerile în faţa viitoarelor decizii ale președintelui Trump.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro