Sari direct la conținut

Condamnat la închisoare pentru violarea unui copil, un jucător olandez va participa la Jocurile Olimpice de la Paris: „Sunt recunoscător pentru această nouă șansă”

HotNews.ro
Condamnat la închisoare pentru violarea unui copil, un jucător olandez va participa la Jocurile Olimpice de la Paris: „Sunt recunoscător pentru această nouă șansă”
Steven Van De Velde./Profimedia

Un jucător olandez de volei pe plajă care a făcut închisoare pentru violarea unui copil în urmă cu 10 ani va reprezenta Olanda la Jocurile Olimpice din acest an, scrie CNN,

Steven van de Velde, care are acum 29 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare în 2014 pentru violarea unei fetițe care avea 12 ani, potrivit presei britanice. El a fost eliberat în 2017.

El a fost acum selectat să reprezinte Olanda la volei pe plajă pentru Jocurile Olimpice din această vară de la Paris.

„Cunoaștem istoria lui Steven”, a declarat Michel Everaert, director general la Nevobo – Federația olandeză de volei – într-o declarație.

Everaert a spus că federația a vorbit pe larg cu Comitetul Național Olimpic Olandez (NOC), Federația Internațională de Volei (FIVB) și van de Velde înainte de revenirea sa în sport.

„El a fost condamnat la momentul respectiv în conformitate cu legislația engleză și și-a ispășit pedeapsa. De atunci, am fost în contact permanent cu Steven, care a fost acum reintegrat complet în comunitatea olandeză de volei”, a adăugat Everaert în declarație.

„Cea mai mare greșeală a vieții mele”

Van de Velde și-a ispășit o parte din pedeapsă în Anglia înainte de a fi transferat în Olanda, unde a fost eliberat și a revenit la joc în 2017, potrivit Nevobo.

În 2018, van de Velde a declarat pentru radiodifuzorul național NOS: „Am făcut ceea ce am făcut. Nu pot da înapoi, așa că va trebui să suport consecințele. Puteți judeca, desigur. Este cea mai mare greșeală din viața mea”.

„El se dovedește a fi un profesionist și o ființă umană exemplară și nu a existat niciun motiv să ne îndoim de el de la revenirea sa”, a adăugat Everaert.

Federația a precizat că van de Velde era conștient că această „perioadă neagră din viața sa” va reapărea „dar este evident că nu este mulțumit de asta”.

În declarația publicată de Nevobo, van de Velde a spus că este recunoscător pentru șansă.

„Înțeleg că, în perioada premergătoare celui mai mare eveniment sportiv din lume, acest lucru poate atrage atenția presei internaționale”, a adăugat van de Velde.

„Datorită celei de-a doua șanse pe care am primit-o de la părinții mei, prietenii, cunoscuții și colegii mei, care m-au acceptat din nou după cel mai mare pas greșit din viața mea”, a spus el.

„Sunt recunoscător și federației olandeze de volei, pentru că mi-a oferit, cu condiții și acorduri clare, din nou un viitor în acest frumos sport.

Nevobo și CNO olandez au declarat într-o declarație că îl susțin pe van de Velde, adăugând că ei, împreună cu FIVB, au consultat experți care au considerat șansele sale de recidivă „nule”.

INTERVIURILE HotNews.ro