Sari direct la conținut

Condiția pe care Nicușor Dan i-o pune lui Ciolacu pentru a participa la dezbaterea despre traficul din București

HotNews.ro
Condiția pe care Nicușor Dan i-o pune lui Ciolacu pentru a participa la dezbaterea despre traficul din București
Inquam Photos / Mălina Norocea și Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că va participa la dezbaterea despre problemele de trafic din București convocată de Marcel Ciolacu doar dacă premierul onorează, la rândul său, invitația pe care i-a făcut-o, de a se întâlni pe „unul dintre zecile de mari șantiere ilegale din București”.

„Dacă va veni la întâlnirea de pe șantier, voi merge și eu la dezbatere”, a declarat Nicușor Dan, joi, pentru HotNews.ro.

„Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor statului”

Nicușor Dan a scris astăzi pe Facebook că Marcel Ciolacu l-a invitat să discute pe tema traficului din București marțea viitoare, de la ora 14.00.

Pentru a participa la întâlnirea de la guvern, primarul general spune că îi așteaptă, tot marți, de la ora 13,00 pe Ciolacu, prefectul Capitalei și șefa Inspectoratului de Stat în Construcții, pe unul dintre „șantierele ilegale” din București.

„Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor statului în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic în București”, scrie Nicușor Dan.

Mesajul lui Nicușor Dan vine în contextul în care Marcel Ciolacu a spus, la începutul acestei săptămâni, că începerea școlii aduce probleme de trafic în marile orașe, în mod special în Capitală, și că este nevoie de mai multă implicare din partea administrațiilor locale.

„Sunt multe zone din oraş unde, din cauza lucrărilor, traficul este blocat. Trebuie mai multă implicare din partea autorităţilor locale, dar şi centrale, astfel ca bucureştenii să se poată deplasa decent prin Bucureşti în aceste luni dificile. Voi convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern cu primarul general Nicuşor Dan, cu primarii de sectoare şi miniştrii implicaţi: Transporturi, Energie, Educaţie, Dezvoltare şi, nu în ultimul rând, Interne. Oamenii cred că s-au săturat de polemici politice sterile. Vor cu adevărat soluţii! Şi după această întâlnire vom veni rapid cu soluţii!”, a declarat Ciolacu, citat de News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro