Sari direct la conținut

Conference League: CFR Cluj vs Neman Grodno – Ardelenii, mari favoriţi

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj – Neman Grodno, meci contând pentru prima manşă a turului al doilea preliminar din Conference League, este programat, joi, 25 iulie, de la ora 20:30, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

CFR Cluj porneşte cu prima şansă la victorie şi la calificare, fiind de aşteptat să obţină un rezultat liniştitor pe teren propriu contra celor de la Neman Grodno, în prima manşă a turului al doilea preliminar din Conference League (manşa a doua este programată, joi, 1 august, de la ora 21:00, la Gyirmot, în Ungaria).


CFR Cluj începe parcursul în Conference League direct în turul al doilea preliminar, după ce în ediţia trecută din SuperLiga a terminat pe locul 2 în play-off, cu 46 de puncte, la trei în urma campioanei FCSB.


Echipa antrenată de Dan Petrescu a disputat deja două partide în noul sezon intern, 3-2 acasă cu Dinamo şi 2-2 în deplasare cu Rapid.


În partidele amicale din această vară, ardelenii au câştigat cu Slovan Bratislava, scor 1-0, au remizat cu LASK Linz, scor 1-1, şi au pierdut cu Slask Wroclaw, scor 0-1.


La nivelul lotului, au venit, printre alţii, Armend Thaqi de la Ballkani, Andrei Artean de la Apollon, Adrian Păun de la Hapoel Beer-Sheva şi Anton Kresic de la Rijeka, dar au plecat nume importante ca Omar El Kaddouri (liber de contract), Cristian Manea (Rapid), Cristian Bălgrădean (liber de contract) şi Cătălin Căbuz (Hermannstadt).


„Va fi un meci foarte important. Din păcate, avem puţine informaţii despre echipa cu care jucăm. Suntem favoriţi, dar la fotbal se poate întâmpla orice”, a spus Dan Petrescu.


Neman Grodno debutează în competiţia europeană tot în turul al doilea preliminar, după ce a terminat pe locul 2 în sezonul 2023 din Vysheyshaya Liga (campionatul din Belarus), cu 62 de puncte, la şapte în urma campioanei Dinamo Minsk.


În actualul sezon, 2024, echipa antrenată de Igor Kovalevich ocupă locul 3 după 15 etape, cu 33 de puncte, la două în urma primelor două clasate, Dinamo Minsk şi Torpedo Zhodino, care au câte 35 de puncte, şi vine după patru victorii şi o înfrângere în ultimele cinci etape.


Tot în 2024, Neman Grodno a câştigat Cupa Belarusului, 2-0 în finala cu Isloch Minsk Raion.


Echipa care se va califica dintre CFR Cluj şi Neman Grodno va juca în turul al treilea preliminar din Conference League cu învinsa „dublei” Braga (Portugalia) – Maccabi Petah Tikva (Israel) din turul al doilea preliminar din Europa League.


Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul CFR Cluj – Neman Grodno.

CFR Cluj – Neman Grodno 1
Cotă 1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro