Sari direct la conținut

Conferentiar doctor Alexandru Rafila: In Romania este clar o epidemie de gripa AH1N1, o arata numarul imbolnavirilor si al deceselor

HotNews.ro

Numarul de imbolnaviri si decese cauzate de virusul AH1N1, in Romania si peste tot in lume, este real si arata ca nu este vorba despre o falsa pandemie. Asigurarea vine din partea lui Alexandru Rafila, fost membru al Comitetului de Coordonare pentru Gripa din cadrul Ministerului Sanatatii. Intr-un interviu acordat Realitatea FM, Rafila a declarat ca „in Romania este clar o epidemie de gripa AH1N1”.

Reactia lui Alexandru Rafila vine dupa ce parlamentari din zece state europene au cerut formarea unei comisii de ancheta a „falselor pandemii”, facand referire la gripa AH1N1. „Este vorba despre cazuri confirmate cu laboratorul, decesele sunt confirmate si ele”, a explicat conferentiar doctor Rafila. In ceea ce priveste acuzele referitoare la ineficienta vaccinului si la efectele secundare pe care le are, Rafila a declarat ca au fost vaccinati pana acum 200.000 de oameni, fara a se inregistra probleme la vreunul dintre ei.

Ministerul Sanatatii a informat printr-un comunicat de presa ca joi au fost inregistrate 26 de noi cazuri de imbolnavire cu virusul A H1N1 si 7 noi decese, in Romania. Cele mai multe noi cazuri s-au inregistrat in judetul Buzau (7), Suceava (4), Braila si Bucuresti (cate 3). Numarul total al cazurilor inregistrate in tara noastra de la inceputul epidemiei a ajuns la 5.941, iar cel al deceselor, la 73.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro