Sari direct la conținut

Consilierul lui Iohannis, pe listă pentru a deveni viceguvernator BNR. Cine este Cosmin Marinescu

HotNews.ro
Cosmin Marinescu, Foto: Administrația Prezidențială
Cosmin Marinescu, Foto: Administrația Prezidențială

Cosmin Marinescu, consilierul președintelui Klaus Iohannis pe probleme economice, se află pe listă pentru a deveni viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR), conform unor surse politice și bancare. El va fi propunerea PNL, urmând a-l înlocui pe Eugen Nicolăescu.

Informația a fost publicată prima dată de profit.ro.

Cosmin Marinescu este conferentiar universitar si coordonator al Centrului pentru Economie si Libertate.

Marinescu a coordonat programul economic al candidatului Crin Antonescu în 2009 și a fost consilier al lui Daniel Chițoiu în perioada în care acesta a fost ministru de Finanțe. Este autor a mai multor cărți de specialitate, studii și articole.

Născut în 29 martie 1976, în Targoviște, județul Dâmbovița, Marinescu a terminat liceul în 1994, la o clasa cu profil de matematică-fizică, în cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești. A optat apoi pentru studiul economiei la Academia de Studii Economice.

În ultimul an de facultate, Marinescu a obținut o bursă de studii în cadrul programului de mobilități Erasmus.

A publicat – în calitate de coordonator, autor și coautor- „Educația: perspectiva economică” (2001), „Liberalizarea schimburilor economice externe” (2003), „Instituții și prosperitate. De la etică la eficiență” (2004), „Performanța în contextul Agendei Lisabona” (2006), „Economia de piață. Fundamentele instituționale ale prosperității” (2007), „Libertate economică și proprietate” (2011), „Capitalismul. Logica libertății” (2012), „Costurile de tranzacție și performanța economică” (2013).

INTERVIURILE HotNews.ro