Sari direct la conținut

Constantin Nita (PSD): Majorarea TVA va scumpi alimentele cu 8-10%

RFI Romania

Majorarea Taxei pe Valoarea Adaugata va antrena o scumpire a produselor alimentare cu 10%, crede vicepresedintele PSD, Constantin Nita, fost ministru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, intr-o declaratie acordata Radio RFI.

„Categoric, cresterea TVA-ului se va duce in cresterea preturilor, cel putin cu opt – zece procente. (…) Si cresterea cotei unice va avea un efect negativ asupra firmelor, pentru ca firmele si asa nu merg. (…) Este o lipsa de coerenta totala a actualului Guvern si incep sa pun la indoiala lipsa de profesionalism a unora care conduc destinele Ministerului de Finante”, spune Constantin Nita.

Fostul ministru sustine ca economia Romaniei nu va iesi din recesiune anul acesta. „Tinta de crestere economica a fost falsa. Daca ai venit cu 1,3% si constati dupa un trimestru ca nu reusesti si te duci la 0,8%, eu va spun ca daca-i crestere zero, inseamna ca actualul Guvern a luat niste masuri care sa fie totusi bune. Dar nu cred ca va ajunge nici crestere zero, asa cum am prognozat eu si probabil se va duce pe o crestere negativa iarasi”.

El crede insa ca in prezent nu exista alternative la majorarea taxelor si impozitelor. „In momentul de fata, alternative nu prea sunt. Si cu reducerea programului de lucru si cu cresterea TVA-ului si cresterea cotei unice sunt solutii de criza profunda, pentru ca daca nu ai luat masuri la timp, atunci cand trebuia, sa dai drumul la investitii publice, evident, nu investitii publice in W.C.-uri sau mai stiu eu ce pe acolo, in investitii de infrastructura, care sa aiba efect multiplicator in economie. Or lucrul acesta nu s-a intamplat”, explica el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro