Sari direct la conținut

Consultanță de 240 milioane de euro pentru retehnologizarea Unității 1 de la Cernavodă / Ce contract a oferit Nuclearelectrica unei companii canadiene

HotNews.ro
Unitatea 1 Cernavoda, Foto: Nuclearelectrica
Unitatea 1 Cernavoda, Foto: Nuclearelectrica

Nuclearelectrica și Canadian Nuclear Partners S.A. au semnat un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de consultanță pentru pregătirea și implementarea proiectului de retehnologizare a Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă.

Acest acord-cadru de Project Management Organization (PMO) are o valoare aproximativă de 240 de milioane de euro (360 de milioane de dolari canadieni).

Ce servicii va oferi compania canadiană pentru 240 milioane euro

Nuclearelectrica susține că reprezintă un pas esențial în finalizarea retehnologizarii Unității 1 de la CNE Cernavoda în conformitate cu etapele de dezvoltare stabilite.

CNPSA, o filială a Laurentis Energy Partners (Laurentis), va sprijini SNN prin furnizarea de:

  • Servicii de management de proiect;
  • Asistență tehnică;
  • Servicii de consultanță;
  • Formare profesională specifică retehnologizarii centralei CANDU și
  • Organizarea și coordonarea punerii în funcțiune a Unității 1, până la revenirea acesteia la exploatarea comercială.

Acordul-cadru se bazează pe un acord semnat între Nuclearelectrica și Laurentis, prin intermediul CNPSA, în 2021, pentru a dezvolta un program de conservare a sistemelor de apă din reactor în timpul retehnologizarii.

Canadian Nuclear Partners S.A. (CNPSA) este o filială a Laurentis Energy Partners, care la rândul ei este o filială a Ontario Power Generation. Cu birouri în București și Cernavoda, CNPSA își desfășoară activitatea cu accent pe securitate nucleara, integritate, excelență, oameni și cetățenie, mai arată Nuclearelectrica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro