Sari direct la conținut

Consumul de apa minerala din Romania este de doua ori si jumatate mai mic decat media europeana

HotNews.ro

Romanii consuma de doua ori si jumatate mai putina apa minerala fata de media europeana, cu toate ca Romania este a treia tara, dupa Franta si Italia, ca potential de exploatare a resurselor, a declarat, pentru NewsIn, directorul Apemin, Mihail Ianas. „Puterea scazuta de cumparare a romanului ne claseaza pe ultimele locuri in Europa in privinta consumului de apa minerala, desi avem un potential de exploatare enorm”, a precizat reprezentantul organizatiei patronale Apemin.

Pe de alta parte, consumul de apa minerala in Romania este in continua crestere. „Daca in 2006 s-au vandut 920 de milioane litri de apa, anul trecut s-a consumat 1,15 miliarde de litri”, a mai mentionat Mihail Ianas.

Directorul general adjunct al Societatii Nationale a Apelor Minerale (SNAM), Peter Elek, a declarat pentru NewsIn ca in ultimii 10 ani piata a cunoscut o crestere continua, cu dinamica medie anuala de aproximativ 20%.

In ceea ce priveste exporturile, acestea reprezinta „sub trei procente din productia totala, in timp ce importul de apa minerala este nesemnificativ, de sub unu la suta”, a declarat, pentru NewsIn, directorul general adjunct al SNAM.

Un alt element care diferentiaza tara nostra de restul Europei este reprezentat de obiceiul de consum. „Daca in Romania 75% din apa minerala consumata este carbogazoasa, in celelalte state memebre UE ponderea este exact invers, 75% din apa minerala consumata fiind reprezentata de apa plata”, a mentionat directorul patronatului din domeniul apelor minerale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro