Sari direct la conținut

Continuă războiul privind dreptul de a organiza Topul Naţional al Firmelor Private. CCIR și CNIPMMR se acuză reciproc de impostură

HotNews.ro
Continuă războiul privind dreptul de a organiza Topul Naţional al 
Firmelor Private. CCIR și CNIPMMR se acuză reciproc de impostură

​Ca urmare a comunicatului de presă transmis de către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) cu privire la organizarea evenimentului ”Topul Național al Firmelor Private din România”, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România amintește că în anul 1993, „Topul Naţional al Firmelor Private” organizat de CNIPMMR a reprezentat o premieră, fiind primul eveniment organizat de acest tip (CCIR a organizat evenimentul în anul 1994, adică mai târziu cu un an. De asemenea, OSIM a emis Certificatul cu nr. 70373 din data de 18.04.2005, cu valabilitate până în anul 2015 şi, ulterior,a prelungit valabilitatea mărcii prin care a fost admisă pentru CNIPMMR înregistrarea la OSIM a mărcii „Topul Naţional al Firmelor Private din România” (data înregistrării mărcii CNIPMMR fiind anterioară cu două luni datei de 20.06.2005, data înregistrării la OSIM, a mărcii de către CCIR), mai arată reprezentanții CNIPMMR.

Ce mai arată comunicatul transmis luni de CNIPMMR:

  • Potrivit art. 57 din Legea nr. 62/2011 “Modul de constituire, organizare, funcţionare şi de dizolvare a unei organizaţii patronale se reglementează prin statutul adoptat de către membrii săi, cu respectarea dispoziţiilor legale.” iar conform art. 62 alin. 2 “Organizaţiile patronale sunt abilitate să asigure orice servicii cerute de membrii lor, în condiţiile legii”;
  • Potrivit art. 5 lit. s) din Statutul CNIPMMR, organizația are dreptul să realizeze analize, studii, sondaje de opinie, informări publice, studii de diagnoză şi prognoză, cursuri, seminarii, conferinţe, colocvii, târguri, „Topul Naţional al Firmelor Private din România” şi alte topuri pentru premierea întreprinderilor, „Ziua Întreprinzătorilor”, „Forumul Naţional al IMM-urilor” şi alte activităţi şi evenimente pentru IMM-uri sau în domeniile de interes.
  • De asemenea, dorim să menționăm faptul că în anul 2008 CNIPMMR a mai avut un litigiu în instanţă cu CCIR pe marca Topului Naţional şi care s-a finalizat cu respingerea cererii CCIR si recunoșterea dreptului CNIPMMR de a utiliza marca.
  • Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România urează succes oricărei organizații (inclusiv CCIR) în a organiza evenimente, a oferi suport membrilor lor și mediului de afaceri, considerând că acesta este scopul pentru care aceste organizații sunt înființate și funcționează, iar nu în interesul particular al unor conducători vremelnici de organizații.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro