Sari direct la conținut

Cooperativa nu e muncă în zadar. De ce ar trebui tot mai mulți români să se asocieze în cooperativă, ca să-și vândă marfa sau să ia credit

​​Panorama.ro
Deschiderea pietei agro-alimentare Piata Sudului, Foto: Inquam Photos / George Călin
Deschiderea pietei agro-alimentare Piata Sudului, Foto: Inquam Photos / George Călin

Cuvântul cooperativă poate trezi încă amintiri neplăcute în România, țară unde asocierile de producători au fost făcute de comuniști cu forța și la pachet cu naționalizarea resurselor private.

E greu însă să negi, în mersul economiei de azi, că unde-s mulți, puterea crește și că atunci când ești un producător mic, lipsit de resurse și cu o marfă care nu valorează prea mult, decât în cantități mari, e greu singur.

Nu doar că nu ai acces la resurse suficiente, pentru a produce cât ai vrea, dar nici nu ai acces la marile lanțuri de distribuție, pentru a-ți putea vinde marfa. Asocierea în cooperative funcționează însă cu succes în multe locuri din lume, inclusiv câteodată și în România.

Citește mai mult pe Panorama.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro