Sari direct la conținut

Corporate Report: Companiile aeriene au făcut în martie împrumuturi de la bănci de peste $17 miliarde pentru a o scoate la capăt cu lichiditățile

HotNews.ro
Corporate Report: Companiile aeriene au făcut în martie împrumuturi de la bănci de peste $17 miliarde pentru a o scoate la capăt cu lichiditățile

Transportatorii din SUA au fost cei mai activi, împrumutând $12,5 miliarde, conform datelor prelucrate de Bloomberg. Delta Air Airlines conduce topul, cu $5,6 miliarde, urmată de Singapore Airlines Ltd. cu $4 miliarde și United Airlines Inc. cu $2,5 miliarde.

Companiile aeriene au făcut noi împrumuturi sau au tras din linii de credit existente și neutilizate înainte de criza sanitară. Companii din toate industriile au obținut pe plan global peste $320 miliarde de la bănci comerciale de la începutul lui martie ca răspuns la criza provocată de virus.

Unsprezece alte companii, inclusiv British Airlines Plc și Etihad Airways PJSC, au $8 miliarde în facilități revolver din care este posibil să nu fi tras încă, indică datele.

EasyJet Plc a anunțat luni că „are discuții în derulare cu furnizori de lichidități”, întrucât a lăsat la sol întreaga flotă. Transportatorul britanic low-cost are un credit revolver de $500 milioane, conform datelor analizate de Bloomberg.

Industria aviatică apelează la guvernele naționale pentru ajutoare de stat, inclusiv transportatorii din Germania, Thailanda și Statele Unite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro