Sari direct la conținut

Coșmarul Hollywood-ului: Noul serviciu de streaming care permite spectatorilor să-și creeze propriile emisiuni sau seriale folosind AI

HotNews.ro
Hollywood, Foto: David George / Alamy / Alamy / Profimedia
Hollywood, Foto: David George / Alamy / Alamy / Profimedia

Fable, studioul din spatele clipurilor virale „South Park” generate de AI, a anunțat lansarea unei platforme de streaming care permite utilizatorilor să-și creeze propriul conținut.

Inteligența artificială generativă intră în zona streamingului, odată cu lansarea unei platforme care permite utilizatorilor să creeze episoade cu un prompt de doar câteva cuvinte, scrie Hollywood Reporter.

Fable Studio, un startup din San Francisco, câștigător al premiilor Emmy, a anunțat lansarea Showrunner, o platformă despre care compania spune că poate scrie și anima episoade ale emisiunilor pe care le difuzează. În cadrul versiunii inițiale, utilizatorii vor putea să vizioneze seriale generate de AI și să își creeze propriul conținut – cu capacitatea de a controla dialogurile, personajele și tipurile de fotografii, printre altele.

Fable a lansat un episod generat de AI din South Park pentru a-și prezenta tehnologia. În timp ce unii au glumit pe seama erorilor care apăreau, alții au văzut în asta un salt tehnologic uriaș și o dovadă a conceptului că instrumentele AI vor permite în curând un conținut interactiv.

„Viziunea noastră este să fim un fel de Netflix AI”, spune directorul executiv Edward Saatchi. „Poate terminați episoadele unui serial și vreți ca el să continue. Poți spune despre ce ar trebui să fie vorba în noile episoade sau poți lăsa AI-ul să le facă singur.”

Utilizatorii se vor putea înscrie acum pe lista de așteptare pentru o versiune de testare gratuită a platformei, potrivit lui Saatchi. Anunțul include 10 spectacole animate de diverse genuri și stiluri, care au fost realizate în mare parte cu instrumente AI, pe lângă muzică și divertisment.

Printre lansări se numără Exit Valley, prezentată ca o satiră a Silicon Valley, care imită stilul de animație și savoarea comică din South Park; Ikiru Shinu, un anime horror care urmărește supraviețuitorii unei catastrofe globale care încearcă să reconstruiască societatea.

Utilizatorii sunt încurajați să creeze propriile episoade ale emisiunilor, dintre care cele mai bune vor fi incluse în catalogul serialului când Showrunner va fi lansat oficial. Câștigătorii vor primi chiar și bani dacă emisiunea/serialul este preluat de un streamer. Utilizatorii vor putea edita dialogul și fluxul scenelor, printre altele, adaugă el.

„AI va înțelege intriga episodului creat de utilizator și o va dezvolta cu un alt personaj sau într-o altă locație”, spune Saatchi.

Fable, care a câștigat un Emmy în 2019 pentru inovația în media interactivă, își propune să mențină costurile la un nivel scăzut, punând utilizatorii să creeze conținutul pe care alții îl vor viziona.

„AI poate face cu siguranță episoade mai bune din The Simpsons astăzi”, spune Saatchi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro