Sari direct la conținut

Cosmote intra pe piata 3G in peste 300 de localitati din Romania

HotNews.ro

Cosmote Romania si-a lansat miercuri serviciile 3G de internet mobil in banda larga care pot fi cumparate din 11 orase din tara si sunt disponibile in 300 de localitati. Preturile abonamentelor la serviciile de date cu viteze de transfer de pana la 21,6 Mbps incep de la 11,9 euro/luna, TVA inclus.

Potrivit Cosmote, reteaua 3G ofera in prezernt acoperire pentru 58% din populatie pentru internetul mobil de mare viteza de pana la 21,6 Mbps. Serviciile pot fi cumparate din 11 orase din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Constanta, Galati, Craiova, Brasov, Moinesti, Oltenita si Orastie – dar sunt disponibile si in alte 300 de localitati.

Abonamntul de 11,9 euro/luna contine trafic de 5 GB, iar daca traficul recomandat se depaseste, viteza de download scade la maxim 128 kbps. Cel mai scump abonament 3G costa 23,8 euro/luna, TVA inclus si are 20 GB trafic, dupa depasire viteza de download scazand la maxim 256 kbps.

Cosmote nu e singurul operator mobil din Romania care ofera servicii de internet mobil ce promit viteze de transfer de pana la 21,6 Mbps. Vodafone a fost primul care a lansat astfel de servicii, in septembrie anul trecut. E vorba de un abonament, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii, care ofera trafic initial lunar de 16 GB, la un tarif de 26,99 euro/luna, TVA inclus.

Pe 30 iunie 2009, Cosmote Group a anuntat ca a semnat acordul de achizitie a Telemobil S.A, compania care detine operatorul de telefonie Zapp, valoarea totala a tranzactiei fiind de aproximativ 207 milioane de euro. Consiliul Concurentei a autorizat preluarea in octombrie 2009. Zapp este cel mai vechi operator de telefonie mobila de pe piata din Romania, operatiunile sale comerciale debutand in 1993.

Cosmote Romania a inregistrat anul trecut o pierdere operationala de 22,1 milioane euro, in scadere cu 58,1% fata de anul anterior, potrivit datelor grupului elen OTE. Pe de alta parte, veniturile operatorului au crescut anul trecut cu 36,1% pana la 423,2 milioane euro comparativ cu 2008.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro