Sari direct la conținut

Cozmin Gușă: Realitatea Plus e doar opțiunea de rezervă. Vrem să salvăm Realitatea Media

HotNews.ro
Cozmin Gusa, Foto: Agerpres
Cozmin Gusa, Foto: Agerpres

„Vrem să identificăm împreună cu avocații cum putem să blocăm această ciudățenie” – hotărârea de luni a Curții de Apel București de a infirma planul de reorganizare propus pentru Realitatea Media și de a trimite cauza la judecătorul sindic „în vederea intrării în faliment”, a spus, marți, Cozmin Gușă pentru HotNews.ro. Potrivit acestuia, intenția actuală este să „salvăm Realitatea Media”, eventuala folosire a postului Realitatea Plus în locul Realitatea TV fiind doar „o opțiune de rezervă”.

Contactat marți dimineață de HotNews.ro pentru lămuriri privind evoluțiile de la Realitatea și în legătură cu postul Realitatea Plus, Cozmin Gușă a refuzat să dea detalii despre acesta din urmă, limitându-se să spună că „emite de trei ani, e pe satelit, are alt program” decât Realitatea TV.

El a spus că nu poate oferi informații suplimentare în acest sens deoarece planul principal este salvarea Realitatea Media / Realitatea TV:

  • „Realitatea Plus e doar opțiunea de rezervă. Noi vrem să salvăm Realitatea Media, pe toți salariații noștri, care sunt peste 400. Vrem să identificăm împreună cu avocații cum putem să blocăm această ciudățenie – decizia completului din 21 ianuarie, pe baza acelorași documente care aprobă planul de reorganizare și cea din 1 aprilie, a aceluiași complet, fără niciun element nou, decizie care ne dă cu ciomagul.”

El a reluat afirmațiile făcute și pe propriul post, referitor la greutățile cu care s-a confruntat compania în ultimele săptămâni:

  • „Am avut toate semnele din partea puterii, dar am reușit să le administrăm pe cele care nu au avut de-a face cu justiția – ne-au blocat de 4-5 ori conturile in ultimele săptămâni, ca să nu putem plăti chirii, salarii, orice. Tot în ultimele săptămâni ni s-a spus că trebuie să evacuăm sediul în 24 de ore, am scăpat și de asta.

Vezi detalii despre datoriile mari pe care le are Realitatea la stat, la aproape opt ani de la intrarea în insolvență, și despre decizia de luni în privința falimentului companiei, decizie pusă de această televiziune pe seama presiunilor politice

Cozmin Gușă a menționat luni seară că, în cazul aplicării falimentului, are o altă licență ca rezervă. Prin societatea Geopol International, el controlează o licență din 2015, pentru postul Realitatea Plus, care nu este accesibil prin marii cabliști în acest moment – detalii

Eventuala continuare a activității pe o altă societate și în baza unei alte licențe este un proces complicat, ce necesită modificări de licență, tehnice etc. pentru care ar fi nevoie de acordul CNA. În rândul posturilor TV cu acoperire națională nu există, pentru cazul Realitatea, un precedent in istoria recentă – ultimele două mari falimente, ale societăților care operau Tele7abc (2004-2005) și OTV (2013-2014) – petrecându-se după închiderea posturilor respective.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro