Sari direct la conținut

„Cred ca raportul de monitorizare va fi favorabil Romaniei”

HotNews.ro

Comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, si-a exprimat luni increderea ca in baza progreselor facute de Romania raportul de monitorizare al Comisiei Europene din luna mai va fi unul favorabil tarii noastre.

Frattini se afla la Bucuresti pentru a vedea masurile adoptate de autoritatile romane in ce priveste combaterea coruptiei si securizarea frontierei estice.

Oficialul european a fost primit luni de dimineata la Palatul Cotroceni de catre presedintele Traian Basescu, alaturi de care a trecut in revista cele mai recente evolutii in planul pregatirilor pentru aderare, indeosebi in materie de justitie si afaceri interne.

Totodata, Frattini si-a exprimat increderea ca, in baza progreselor importante atinse de Romania, pana in prezent, raportul Comisiei Europene, din mai a.c., va fi unul favorabil tarii noastre, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Evocand rezultatele pozitive ale misiunilor „peer-review” ale Comisiei Europene, desfasurate pana in prezent in Romania, presedintele Basescu si-a exprimat increderea ca elementele obtinute de comisarul Franco Frattini vor completa perceptia Comisiei Europene asupra activitatii institutiilor statului pe linia pregatirii pentru

aderare si vor constitui argumente pentru o evaluare pozitiva in cadrul raportului de monitorizare din luna mai.

Franco Frattini a avut luni intilniri si cu premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrii de Justitie, Monica Macovei, si cel de Intene, Vasile Blaga. Oficialul european a apreciat rezultatele inregistrate in combaterea coruptiei si in ce priveste securizarea frontierelor.

„Prin ceea ce am facut pana acum la nivelul Guvernului am vrut sa demonstram ca Romania este capabila sa-si indeplineasca angajamentele asumate.

Am vrut sa demonstram ca Romania este o tara capabila sa se comporte dupa standarde europene, ca o adevarata tara europeana”, a spus premierul Tariceanu.

„Decizia privind aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007 nu va fi o decizie care sa se bazeze pe anumite considerente de ordin politic, ci va fi o decizie care sa se bazeze pe capacitatea noastra de a ne indeplini angajamentele luate”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro