Sari direct la conținut

Creșterea deficitului, explicată de ministrul de Finanțe: „Toate au venit pe fondul grevelor și protestelor”

HotNews.ro
Greva a cadrelor didactice, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Greva a cadrelor didactice, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a explicat, vineri seară, la Digi24, că majorarea deficitului de la 5% la 6,9% era necesară în contextul în care au fost luate o serie de măsuri în cursul acestui an. „Toate au venit pe fondul grevelor şi protestelor”, a explicat ministrul, precizând, însă, că rectificarea bugetară este pozitivă pentru au crescut şi încasările la buget, transmite News.ro.

„Această revizuire de deficit bugetar, de la 5% la 6,9%, era necesară în contextul în care au fost luate o serie de măsuri în cursul acestui an, cu privire la drepturile salariale pentru ceea ce a însemnat Sănătatea, dar şi funcţionarii publici, aparărea naţională şi ordinea publică”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a explocat că „toate acestea au venit pe fondul grevelor şi protestelor, pe bună dreptate, ale oamenilor care au solicitat aceste măriri de salarii”.

„Onorându-le, a apărut nevoia aceasta de a rectifica bugetul statului”, a mai declarat Boloş.

Acesta a explicat că, de asemenea, a crescut ritmul investiţiilor şi, automat, nevoia de cofinanţare din partea statului.

Ministrul a precizat că doar CNAS a primit 11,3 miliarde în plus, ca urmare a creşterii costurilor de funcţionare n spitale.

„Pentru România, înseamnă un procent de peste 4,2% din PIB, peste 74 miliarde de lei, alocaţi acum pentru Sănătate, ceea ce ne duce la un buget record”, a mai declarat ministrul.

INTERVIURILE HotNews.ro