Sari direct la conținut

Criza economica nu iarta nici producatorii de anvelope. Goodyear inchide 100 de magazine in SUA si da afara cateva sute de oameni

HotNews.ro

Producatorul de anvelope Goodyear inchide 12% din magazinele sale din SUA si va disponibiliza 600 de oameni din cauza crizei economice care-i face pe clienti sa inlocuiasca mai rar anvelopele masinilor, scrie Reuters.

Cei de la Goodyear spun ca americanii conduc mai putin, cumpara mai rar automobile si inlocuiesc la intervale mai mari de timp anvelopele. Situatia economica afecteaza si performantele magazinelor Goodyear, iar compania a decis in consecinta sa inchida 92 dintre cele aproape 750 pe care le detine in SUA.

Goodyear spera ca miscarea o va ajuta sa-si reduca cu noua milioane de dolari pierderile anuale. Compania a avut totusi rezultate peste asteptari in al doilea trimestru, veniturile au crescut cu 6,5%, pana la 5,24 miliarde dolari, in timp ce profitul net a urcat la 75 milioane dolari, de la 56 milioane anul precedent. Goodyear a spus ca rezultatul bun se datoreaza pietelor din afara SUA care au compensat problemele americane.

Iulie a fost luna cu cele mai slabe vanzari de masini in SUA, cu scaderi masive la camionete si SUV-uri, pe fondul costului benzinei si al crizei creditelor.

Unul din concurentii Goodyear, Bridgestone, estima ca anul acesta in SUA va scadea cererea pentru anvelope destinate masinilor noi. Si francezii de la Micheline au spus ca actioneaza intr-un mediu global tulbure si dificil, iar profitul operational a scazut.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro