Sari direct la conținut

Câteva publicații mari au interzis companiei care a creat ChatGPT să le mai utilizeze conținutul pentru a antrena modele de AI

HotNews.ro
OpenAI, Foto: Shutterstock
OpenAI, Foto: Shutterstock

Publicații precum New York Times, CNN, Chicago Tribune și ABC (Australia) au interzis web crawler-ele de la OpenAI, nedorind ca articolele din arhive să fie folosite pentru antrenarea diverselor modele extinse de limbaj care stau la baza aplicațiilor de AI.

Practic, câteva publicații mari au blocat o aplicație a OpenAI (un web crawler), astfel încât compania să nu le mai poată accesa conținutul pentru a antrena tool-urile de AI.

Publicațiile nu au argumentat decizia, dar în general are legătură cu dreptul de proprietate intelectuală care prevede faptul că nu poate fi accesat conținutul media fără aprobarea creatorilor. În plus, aceste articole pot fi, în afară de câteva excepții, accesate doar pe bază de abonament.

Interdicția aplicată pentru GPTBot a intrat în vigoare în luna august. Un alt web crawler interzis este CCBot.

Unele publicații au modificat termenii de utilizare, menționând clar că nu este legal să fie folosit conținutul produs pentru dezvoltarea unor soft-uri și nici pentru antrenarea de sisteme machine learning sau artificial intelligence (AI).

Surse: The Guardian, The Verge

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro