Sari direct la conținut

Culmile absurdului bancar: functionari care distrug nervii clientilor

HotNews.ro

Clientii din Romania au multe reprosuri la adresa bancilor. Stau marturie sutele de postari de la Vocea Clientului, multe dintre ele reprezentand critici si nemultumiri. Uneori, insa, situatia ar putea sta mult mai bine daca oamenii nu s-ar lovi de incompetenta crasa a functionarilor cu care intra in contact in unitati sau la telefon. Cand se adreseaza bancii pentru o problema, clientii spera intr-o rezolvare simpla si rapida, mai ales daca problema invocata nu este una prea complicata. Insa ceea ce se intampla uneori in sistemul bancar romanesc depaseste limitele imaginatiei si chiar ale absurdului, scrie Alin Iacob pe Conso.ro

O clienta din Bucuresti a Raiffeisen Bank a trecut printr-o situatie aproape incredibila, plimbandu-se de la o sucursala la alta si sunand la diverse numere de telefon, asemeni eroului din “Lantul slabiciunilor” al lui Caragiale, in speranta unei rezolvari favorabile a situatiei sale.

Clienta a lucrat pana pe 1 martie a.c. la o firma, iar dupa aceasta data s-a transferat la o alta firma din acelasi grup de companii. Cele doua firme nu lucreaza cu aceeasi banca, ci cu doua banci diferite. Si desi clienta a solicitat la contabilitatea companiei unde s-a transferat sa i se vireze salariul tot in vechiul cont, care avea atasat si un card de debit cu descoperit de cont, pe traseu au aparut mari probleme. Chiar foarte mari. (…)

  • Cati functionari, tot atatea raspunsuri…rezultat zero!

“De pe data de 10 mai cand mi s-a blocat contul si pana in prezent, am tot umblat sa imi rezolv problema, pierzand TIMP si BANI pe telefoane. Am sunat la centrul de colectare, unde stateam cate 30 minute la telefon si unde de fiecare data mi se spunea altceva. Pe 13 mai, cand am sunat IAR la colectari mi s-a spus sa aduc o adeverinta de venit (nu mi s-a specificat ca trebuie sa fie format Raiffeisen) in orice sucursala (nu mi s-a specificat ca trebuie dusa in sucursala unde am facut overdraftul), iar cand aceasta adeverinta se va transmite (pe mail probabil) in cateva minute mi se va debloca contul”, relateaza clienta pe Conso.ro.

  • Din pacate, ceea ce parea a fi foarte simplu, s-a dovedit pana la urma extraordinar de complicat

“Pe 14 mai am dus adeverinta in sucursala din Liberty Center unde, in momentul in care am explicat pe scurt problema mi s-a oferit – IAR!!! – un numar de telefon (de parca nu sunasem 3 zile la rand tot acolo). Si pentru ca am refuzat, m-au poftit la un birou unde mi-au spus ca vor trimite pe mail adeverinta si ma vor suna” rememoreaza clienta.

Insa nu a fost sunata de nimeni de la banca nici in ziua respectiva si nici peste weekend si atunci s-a gandit sa mearga intr-o alta sucursala a bancii, in speranta ca-si va putea rezolva, in sfarsit, problema.

“Luni, 17 mai, am mers in sucursala din magazinul Unirea unde am explicat DIN NOU problema. Am fost rugata de unul dintre functionari sa astept. S-a dus intr-un birou si a sunat la colectari, iar apoi m-a chemat sa vorbesc la telefon, sa explic a mia oara problema mea. Mi s-a spus la telefon ceva de un nou contract de overdraft, si doamna de la celalalt capat al firului mi-a spus sa i-l dau pe domnul din banca la telefon sa ii spuna ce acte imi trebuie. Au vorbit, apoi mi-a luat buletinul sa faca o copie, iar cand s-a intors, fara sa imi zica de acele acte m-a trimis in sucursala I.C.Bratianu, pentru ca acolo am facut overdraftul”, povesteste clienta.

Cei care cred ca aventura clientei se sfarseste, in cele din urma, o data ajunsa la unitatea bancii cu care a fost incheiat initial descoperitul de cont, se inseala amarnic. Este doar inceputul unui nou razboi al nervilor.

  • Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim!

“Am mers in agentia Bratianu si acolo i-am intalnit pe cei mai nepriceputi dintre colegii dvs. Sincer, nu stiu cum i-ati angajat. Se intrebau intre ei cum sa procedeze. Au trimis si ei un mail si, la fel, asteptau raspuns. Am stat O ORA in aceasta sucursala, fiind total ignorata. Inainte sa plec am cerut o copie dupa contractul meu de overdraft, pentru ca atunci cand l-am facut mie nu mi s-a dat aceasta copie. Mi-au spus ca dureaza foarte mult sa imi dea copia, asa ca am cerut un contract necompletat, care mi s-a dat dupa lungi asteptari”, mai spune clienta.

A doua zi, tragi-comedia continua, insa de aceasta data gluma pare sa se ingroase. “Pe 18 mai, am revenit la cei din Bratianu cu adeverinta pe formatul Raiffeisen, fisa fiscala si adeverinta doveditoare precum ca cele 2 firme unde am lucrat/lucrez fac parte din acelasi grup. Am fost repezita cu “nu se mai poate face nimic pentru dvs, trebuie sa achitati overdraftul cat mai repede”. Le-am explicat ca nu pot achita, pentru ca nu imi permit, si daca nu se mai poate prelungi overdraftul, macar sa mi se acorde o plata in rate. Mi s-a oferit in scarba un contract pentru solicitarea platii in rate si mi s-a spus sa sun IAR la colectari pentru a mi se comunica numarul de rate.(…) Cei de la colectari mi-au spus ca se stie de problema mea si trebuie sa decida un superior de-al lor daca mi se prelungeste overdraftul sau nu si o sa fiu contactata telefonic. Cand? Asta nu mai stiu!!! Peste tot am mentionat ca, daca nu mi se deblocheaza salariul, o sa fiu in imposibilitatea de a plati cardul de cumparaturi, care a intrat in penalizare de pe 17 mai”, povesteste cu lux de amanunte clienta, relatand inca un episod din telenovela in care a ajuns sa joace fara voia ei.

Citeste continuarea si comenteaza pe Conso.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro