Sari direct la conținut

Culturama, o zi plină de cultură la Brașov: concerte, film și teatru

HotNews.ro
Parada Junilor din Brasov, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Parada Junilor din Brasov, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Centrul Cultural Apollonia din Brașov organizează sâmbătă, în mai multe locuri din oraș, evenimente culturale reunite sub titulatura Culturama

Culturama înseamnă douăsprezece ore de producții culturale caracterizate de diversitate, dar și de fuziune firească a artelor: muzica, teatrul, filmul și literatura, dansul și artele vizuale, asistate de cele mai inovatoare mijloace tehnice, vor crea împreună un eveniment artistic unic pentru brașoveni și turiști deopotrivă.

  • Programul zilei se deschide cu o piesă de teatru pentru cei mici – o punere în scenă a poveștii de iubire dintre Izabela și Leandro, căreia i se opun Signor Pantalone și Il Capitano.
  • La Turnul Alb, o călătorie artistică conduce vizitatorii de la un palier al bastionului la altul prin muzică și dans,
  • Pe scena din Piața Sfântul Ioan, publicul se va bucura de dansuri populare transilvănene în interpretarea ansamblului studențesc „Junii Brașovului” și a „Junilor Cetății” din Rupea.
  • După prânz, clădirea Astra va găzdui o călătorie prin lumea fascinantă a filmului sub titlul „A șaptea artă și muzele ei”.
  • În fața clădirii Banca de Cultură din centrul orașului se va asculta folk cu Om Bun.
  • Tot la Banca de Cultură, cei interesați sunt invitați să participe de la ora 16.00 la un dialog și o sesiune de autografe cu Theodor Paleologu & Carmen Gheorghe.
  • Imediat după, în Piața Brassai, publicul va putea asista la un spectacol de teatru alternativ montat în premieră absolută, inspirat de opera lui Cristian Popescu, cu titlul „Viața mea din Flori”, în regia lui Gavriil Pinte și în interpretarea lui Florin Coșuleț, pe muzica originală compusă de Zeno Apostolache și interpretată de violoncelistul Filip Papa și pianistul Horia Mihail.
  • Seria de concerte #Culturama începe cu jazz & blues alături de Soul Serenade & Alexandru Olteanu, urmat de POPFOLKLORICA cu Ovi & Cazanoi Brothers feat. Sorin Zlat – muzică fusion creată de un mix de artiști cu influențe și background-uri muzicale diferite.
  • La lăsarea serii, localnici și turiști deopotrivă vor avea parte de o experiență artistică unică. SERENE, pianistă și programatoare IT din New York, va interpreta pe scena din Piața Sfatului Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Rachmaninov purtând pe cap coroana Neurosity care îi va măsura undele cerebrale.
  • Publicul va fi martor la ceea ce simte și gândește interpreta, totul într-o proiecție video realizată cu ajutorul Inteligenței Artificiale de către artistul vizual Koto. Dirijorul concertului este Andrej Vesel din Viena.
  • Programul zilei se încheie în Piața Sfatului. Carmina Burana, muzica de inspirație medievală a lui Carl Orff în interpretarea Orchestrei Simfonice Apollonia și a Corului Excelsior din Timișoara, sub bagheta dirijorului Radu Popa, va fi însoțită de un show spectaculos de lasere creat de artistul Tom Brânduș.

La #Culturama, la Banca de Cultură Apollonia, va fi și o zi plină de ateliere de creație.

Cei mici vor învăța cum să creeze obiecte din lemn, cei mari vor picta, croșeta sau vor lucra cu lână împâslită. Înscrierile se pot face printr-un mesaj privat pe paginile de Social Media ale Centrului Cultural Apollonia.

Accesul la toate evenimentele este liber.

Lansarea Centrului Cultural Apollonia este marcată și de apariția primului număr al publicației lunare Culturama, un ghid cultural pentru Brașov.

Pentru mai multe detalii legate de programul Culturama și activitatea Centrului Cultural Apollonia, vizitați https://apolloniabrasov.ro/

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro