Sari direct la conținut

Cum a reușit un norvegian să urce două zile la rând fără bilet în avion. A doua oară a reușit să zboare gratis până la Stockholm

HotNews.ro
Aeroportul din Munchen, Germania / FOTO Imago / Alamy / Alamy / Profimedia
Aeroportul din Munchen, Germania / FOTO Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Un norvegian îndrăzneț a reușit să se îmbarce pe un avion de linie fără bilet două zile la rând din Munchen, Germania, în timp ce a doua oară a și reușit să zboare gratis până la Stockholm, a anunțat marți poliția locală, relatează AFP.

„Poliția aeroportului a deschis o anchetă împotriva cetățeanului norvegian în vârstă de 39 de ani pentru tulburarea ordinii publice și transportul fraudulos”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru AFP.

Această investigație va trebui în special să explice modul în care pasagerul „a putut ocoli controlul automat al cărții de îmbarcare înainte de controalele de securitate”, a precizat un purtător de cuvânt al aeroportului din München.

„Am sensibilizat deja personalul responsabil cu accesul la îmbarcare și consolidăm forța de muncă”, a adăugat el.

Călătorul s-a strecurat prima dată fără nicio problemă pe 4 august, în ciuda verificărilor biletelor la îmbarcare, stând foarte aproape de un alt pasager, relatează site-ul popularului cotidian Bild.

S-a urcat apoi într-un avion cu destinația Hamburg, în nordul Germaniei, împreună cu alți pasageri.

Frauda lui a fost observată doar pentru că zborul era plin și norvegianul nu și-a găsit loc.

Acesta a fost predat polițiștilor care au deschis un dosar, dar l-au eliberat.

O zi mai târziu, bărbatul a încercat din nou și a reușit să se îmbarce din nou într-un avion folosind aceeași metodă.

De data aceasta a reușit și a ajuns la Stockholm la bordul unui zbor al companiei germane Lufthansa care nu era plin.

În capitala Suediei, însă, a fost arestat de poliție după ce a atras atenția pentru că dorea să se întoarcă imediat la Munchen.

Pasagerul „nu a prezentat niciun pericol” și conform anchetei nu avea „nicio intenție să perturbe traficul aerian”, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliției.

Aeroportul din München a fost paralizat în luna mai după ce activiștii pentru climă și-au lipit mâinile de pistă, ducând la anularea a zeci de zboruri.

INTERVIURILE HotNews.ro