Sari direct la conținut

Cum arată proiectul care ar trebui să mărească salariile în Ministerul Finanțelor și ANAF / Altul prevede majorare mai mare pentru cei care se ocupă de fonduri europene – DOCUMENTE

HotNews.ro
Ministerul Finantelor, Foto: Hotnews
Ministerul Finantelor, Foto: Hotnews

Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect prin care cei aproximativ 20.000 de angajați din subordine ar urma să aibă parte de egalizarea salariilor, adică să le crească la nivelul celorlalte instituții, conform unui document obținut de HotNews.ro.

Proiect egalizare – marire salarii la Ministerul Finanțelor – ANAF – Click pentru a deschide

Pentru că deja s-au câștigat unele procese, acesta vorbește despre eliminarea discriminărilor de ordin salarial. Astfel, salariile de bază brute acordate personalului din aparatul central al Ministerului Finanțelor, ANAF, Vamă (AVR) și structurile aflate în subordinea acestora se vor stabili prin egalizare pe fiecare categorie de funcție în parte.

În acest sens, salariile ar urma să fie mărite printr-un anumit procent ce urmează să fie stabilit ulterior în funcție de grad, gradație.

Unii sindicaliști spun că ministrul Boloș le-a spus că premierul se opune acestui proiect.

În acest moment, pe rolul instanțelor sunt 1.612 dosare care au ca obiect egalizarea salariilor. Numărul total de reclamanți este de 19.626 persoane.

Un alt proiect obținut de HotNews.ro prevede o egalizare a salariilor la nivelul celor din Minsiterul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar numai pentru angajații implicaiți în acordarea asistenței financiare nerambursabile, fără a lua în calcul majorările salariale acordate pentru activitatea aferentă Planului Național de Redresare și Reziliență.

Proiect OUG majorare salariala pentru angajatii din Finante – ANAF implicați în fonduri europene – click pentru a deschide

Citește și:Protestele continuă la Ministerul Finanțelor – ANAF: De ce au printre cele mai mici salarii

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro