Sari direct la conținut

Cum iti construiesti o cariera de succes

HotNews.ro

Majoritatea persoanelor isi doresc sa aiba un salariu motivant, timp liber pentru relaxare, sa fie apreciati la locul de munca si sa avanseze cat mai des. Chiar daca nu este posibil sa ai toate aceste avantaje la jobul visat, poti sa iti construiesti o cariera de succes.

1. Stabileste-ti prioritatile in ceea ce priveste cariera si viata personala. Aminteste-ti ca familia ocupa un loc foarte important in viata ta. Incearca sa nu iti neglijezi familia, din cauza dorintei excesive de a fi apreciat si avansat la serviciu. Pentru a avea o cariera de succes, trebuie sa ai bine fixat in minte ca familia este motivul pentru care muncesti. Familia nu este un impediment in dezvoltarea carierei tale.

2. Continua sa studiezi. Este important sa nu ramai la acelasi nivel de educatie pe care il aveai atunci cand te-ai angajat. In ziua de astazi, este foarte important sa continui sa studiezi si sa participi la traininguri. Astfel, vei deveni un angajat mult mai valoros si vei demonstra ca incerci sa fii la curent cu noutatile.

3. Nu participa la barfele de birou. Unul dintre cele mai rapide moduri prin care jobul devine nesatisfacator si nesigur este sa asculti si sa participi la barfele de birou, la care toata lumea se plange. Acest lucru iti afecteaza starea morala. Toti avem nemultumiri, zile rele si simtim cateodata ca suntem acuzati pe nedrept, insa daca continui sa faci comentarii negativela adresa colegilor tai, acest lucru iti va afecta cariera.

4.Incearca sa vezi partea plina a paharului. Este la fel de usor sa te concentrezi asupra lucrurilor pozitive, cum este sa te concentrezi asupra lucrurilor negative. Analizeaza ce merge bine in cariera ta si incearca sa le valorifici, in loc sa te concentrezi asupra lucrurilor care nu merg bine.

5.Arata ca stii sa te comporti. Unul dintre cele mai bune moduri de a genera o stare de bine la locul de munca este sa fii politicos si dragut cu cei din jur. Daca tu ii respecti si esti prietenos cu cei din jur, atunci ceilalti colegi si sefii iti vor raspunde cu aceeasi moneda.

6. Gandeste-te unde vrei sa ajungi peste unul, trei, cinci sau mai multi ani. Este important sa stii unde tintesti. Daca nu ai nicio idee in acest sens, este dificil sa realizezi o cariera de succes. Stabileste-ti frecvent cate un tel si sarbatoreste atunci cand reusesti sa il atingi.

Sursa: helium.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro