Sari direct la conținut

Cum plănuiește „bucătarul lui Putin” să construiască uriașa „Linie Wagner” în estul Ucrainei – evaluarea britanică

HotNews.ro
Evgheni Prigojin (stanga) alaturi de Putin in 2011, Foto: Misha Japaridze / Associated Press / Profimedia Images
Evgheni Prigojin (stanga) alaturi de Putin in 2011, Foto: Misha Japaridze / Associated Press / Profimedia Images

Compania militară privată Wagner, susținută de Rusia, a menținut până acum standarde de recrutare relativ ridicate, mulți dintre mercenarii săi fiind foști soldați profesioniști ruși, însă lucrurile s-ar fi schimbat drastic după ce șeful lor Evgheni Prigojin, cunoscut și ca „bucătarul lui Putin”, are un plan măreț de a face o fortificație împotriva tancurilor, așa-numita Linia Wagner, afimră ministerul britanic al apărării în evaluarea de duminică dimineață.

Cu toate acestea, recrutarea de către grupul Wagner a unor condamnați ruși care suferă de boli grave, inclusiv HIV și hepatită, „evidențiază o abordare care acum acordă prioritate numărului în detrimentul experienței sau calității”, consideră serviciile militare secrete britanice.

Planul finanțatorului Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, de a construi o fortificație antitanc de 200 de kilometri în estul Ucrainei ar necesita o forță de muncă numeroasă.

Există o posibilitate realistă ca unii dintre recruții condamnați să fie puși inițial la muncă pentru a construi apărarea, afirmă ministerul britanic al apărării.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro