Sari direct la conținut

Cum sa treci peste problemele de la serviciu

HotNews.ro

Cand lucrurile merg prost la locul de munca si te temi de consecinte, e bine sa gasesti o metoda inedita prin care sa treci peste situatiile insuportabile. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa depasesti mai usor zilele proaste de la birou.

1. Energizeaza-te!

Daca simti ca n-ai suficienta energie pentru o noua zi de sedinte sau controverse, incearca sa consumi o cafea, o bautura energizanta sau orice altceva care te va ajuta sa fii in forma si sa stai treaz.

2. Stabileste-ti prioritatile!

Incearca sa nu pui pe acelasi plan toate problemele de la serviciu si sa iti faci o lista de prioritati. Nu este bine sa te ocupi de situatiile dificile la inceputul sau la sfarsitul zilei. Nu vei mai avea nicio motivatie daca incepi o zi de lucru cu rezolvarea unei astfel de probleme, iar daca o vei amana nu o vei mai rezolva niciodata.

3. Cronometreaza-te!

Incearca sa iti intreci recordurile personale in rezolvarea problemelor – daca de obicei iti ia o ora sa rezolvi o problema, incearca sa faci acest lucru intr-un timp mai scurt. Te va ajuta sa scapi mai repede de stresul pe care il implica acea situatie.

4. Priveste inainte!

„Exista o luminita la capatul tunelului!” – Daca te gandesti la ce sarcina urmeaza sa indeplinesti, la ce vei face seara dupa ce vei incheia programul de lucru, unde vei merge impreuna cu persoana iubita sa iei cina, te-ar putea ajuta sa te binedispui si sa te relaxezi. Beneinteles, asta nu inseamna ca trebuie sa te gandesti la aceste lucruri intreaga zi, pentru ca nu vei mai da randament, insa este bine sa ai si cateva astfel de momente.

5. Recompenseaza-te!

Chiar daca nu bati un record, dupa ce rezolvi o problema fa o pauza, ia-ti ceva de la automat sau mergi sa iei o gura de aer.

Sursa: helium.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro