Sari direct la conținut

Cum se pregătește Bulgaria de valul 5 al pandemiei Covid-19 care va lovi după Revelion: Reducerea de la 6 la 3 luni a termenului pentru booster

HotNews.ro
Varianta Omicron, Foto: Dreamstime
Varianta Omicron, Foto: Dreamstime

Bulgaria, ţara din UE cu procentul cel mai mic de vaccinare împotriva coronavirusului, va reduce de la 6 la 3 luni termenul prevăzut între schema completă de vaccinare anticoronavirus şi administrarea dozei booster (a treia, în general), a anunţat joi inspectorul sanitar şef al ţării, Anghel Kuncev, transmite EFE citată de Agerpres.

„Noul val care afectează acum Europa Occidentală ne va lovi imediat după petrecerile de Revelion şi vom înregistra un nou vârf pe 4 sau 5 ianuarie”, a prognozat expertul bulgar.

Kuncev a menţionat că, pe fondul unei aşteptate recrudescenţe a coronavirusului din cauza răspândirii variantei mai contagioase, Omicron, autorităţile bulgare vor aproba în următoarele zile o nouă legislaţie privind doza booster.

Până acum, Bulgaria nu a confirmat prezenţa variantei Omicron pe teritoriul său, dar există însă câteva cazuri suspecte, aflate deocamdată în analiză.

Doar 27,1% din cele 6,8 milioane de locuitori ai Bulgariei au primit schema completă de vaccinare, mult sub media de vaccinare din blocul comunitar, care se situează la 67,8%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro