Sari direct la conținut

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HotNews.ro
Vreme frumoasa, cu soare, Foto: USER UPLOADED
Vreme frumoasa, cu soare, Foto: USER UPLOADED

Vremea se va încălzi din 8 ianuarie, urmând să se ajungă la temperaturi maxime de 8-9 grade în timpul zilei, iar precipitațiile vor lipsi în următoarele două săptămâni, potrivit meteorologilor.

Prognoza pentru 6-19 ianuarie, publicată de Administrația Națională de Meteorologie:

BANAT

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic în general caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu o medie a maximelorce se va situa în jurul valorii de 2 grade. Din data de 8 ianuarie, vremea se va încălzi treptat, iar până la sfârșitul perioadei de referință variațiile termice vor fi nesemnificative, astfel încât se estimează a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 4 și 8 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -4 și -2 grade, mai puțin în primele trei nopți, când vor tinde spre valori de minus 8 – minus 6 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi extrem de redusă.

CRIŞANA

Primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de valori ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne ce se vor situa în medie în jurul a 2 grade. După 8 ianuarie se estimează o creștere a temperaturii, spre valori de 7 grade în 10 ianuarie, iar până la sfârșitul intervalului de referință variațiile termice vor fi nesemnificative, cu maxime de 4-6 grade, în medie regională. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -4 și -2 grade, mai puțin în primele trei nopți când vor tinde spre medii de minus 8- minus 6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă pe tot parcursul celor două săptămâni.

TRANSILVANIA

În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deși cu ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime cuprinse între 0 și 5 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referință și se vor situa în medie între -8 și -4 grade, exceptând primele trei nopți, când acestea se vor situa sub pragul de ger, în medie între -12 și -10 grade. De-a lungul celor două săptămâni precipitațiile vor fi deficitare.

MARAMUREŞ

Valorile de temperatură vor avea ușoare variații de la o zi la alta, dar în mare parte din perioadă se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei luni, cu maxime, în medie, de 1-5 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, exceptând primele trei nopți, când acestea vor fi în medie de minus 9- minus 7 grade. În intervalul 8-11 ianuarie, trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe.

MOLDOVA

La începutul intervalului de prognoză media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar din 8 ianuarie se estimează o creștere a temperaturii aerului, spre valori medii diurne de 6 grade în 10 ianuarie. Până la sfârșitul intervalului de referință variațiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale maximelor de 3-5 grade. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, mai puțin în primele trei nopți, când vor fi spre medii de minus 7- minus 6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului.

DOBROGEA

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori care se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această dată, cu medii ale maximelor de 0-3 grade și ale minimelor de minus 5 – minus 3 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat până în 11 ianuarie. Mediile diurne vor ajunge în jurul valorii de 7 grade, iar cele nocturne spre 0-2 grade. Până la sfârșitul perioadei de referință, variațiile termice vor fi nesemnificative, astfel încât se estimează a se înregistra medii ale maximelor între 3 și 6 grade și ale minimelor între -3 și 0 grade. Trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe.

MUNTENIA

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Mediile temperaturilor maxime vor crește de la 1-3 grade în prima zi, până la 7-9 grade în 11 ianuarie, iar cele nocturne de la minus 8- minus 6 grade, spre minus 3- minus 1 grad în aceeași perioadă. În continuare, variațiile termice vor fi nesemnificative până la sfârșitul intervalului de prognoză, astfel că mediile maximelor se vor situa între 4 și 6 grade și mediile minimelor între -5 și -3 grade. Probabilitatea de precipitații va fi redusă.

OLTENIA

Regimul termic diurn va fi în creștere de la valori medii de 3-4 grade în prima zi de prognoză, până la medii de 7-9 grade în 10 și 11 ianuarie. După o ușoară scădere în 12 ianuarie, variațiile termice diurne vor fi nesemnificative până la sfârșitul intervalului de prognoză și se vor situa între 5 și 7 grade, în medie regională. Valorile termice nocturne se vor situa ușor sub cele climatologic specifice în această perioadă din an în primele trei nopți, apoi vor fi în creștere, de la medii de minus 8- minus 6, până la -3-0 grade în 11 ianuarie. Rregimul termic nocturn nu va avea oscilații importante. Precipitațiile vor fi deficitare.

LA MUNTE

În zonele montane, valorile termice diurne vor fi în creștere, de la -8 grade în prima zi a intervalului de referință, până spre 4 grade în 10 ianuarie. În restul intervalului, maximele, deși cu ușoare variații, vor fi cuprinse între 0 și 2 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referință și se vor situa în medie între -7 și -4 grade, exceptând primele trei nopți, când acestea se vor situa și sub pragul de ger, în medie între -12 și -8 grade. Trecător vor fi condiții pentru precipitații în prima zi și în intervalul 9-12 ianuarie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro