Sari direct la conținut

Cum vede Mark Zuckerberg viitorul "video" al Facebook si de ce utilizatorii au fost fortati sa descarce aplicatia Messenger

HotNews.ro
Cum vede Mark Zuckerberg viitorul "video" al Facebook si de ce utilizatorii au fost fortati sa descarce aplicatia Messenger

​Continutul video va creste enorm pe Facebook in urmatorii cinci ani, a spus fondatorul Mark Zuckerberg la o intalnire cu userii la sediul din Menlo Park, California, unde miliardarul a fost pus si in fata intrebarilor unor utilizatori nemultumiti. El a explicat de ce toata lumea a fost obligata sa descarce aplicatia Messenger pe mobil si de ce in News Feed se vad atat de putine postari din paginile companiilor.

Multi ar spune ca pe Facebook deja se posteaza mult continut video, insa viitorul va fi si mai bogat “In cinci ani, mare parte din Facebook va fi video”, spune “Zuck” care mentioneaza ca important e si ca infrastructura sa fie mai buna pentru a permite cresterea ponderii continutului video in News Feed.

Un subiect care a suparat milioane de useri tine de faptul ca, acum cateva luni, absolut toti utilizatorii mobili de Facebook au fost fortati sa descarce si sa instaleze aplicatia Messenger pentru a face chat pe Facebook. Multi s-au revoltat, spunand ca nu vor o aplicatie in plus pentru o functionalitate cu care se obsinuisera pe aplicatia de Facebook propriu-zisa, insa nimeni nu a avut incotro.

Fondatorul Facebook spune ca aplicatia dedicata de mesagerie a adus o experienta mai buna fiindca functia de chat era “ingropata” in vechiul Facebook si oricine trebuia sa parcurga cativa pasi pentru a ajunge la chat. “Chiar am cerut mult de la useri cand i-am rugat pe toti sa instaleze o alta aplicatie”, spune Zuckerberg care a admis ca trecerea nu s-a facut atat de usor cum ar fi trebuit.

O alta problema care a creat nemultumiri profunde (mai ales in randul companiilor care au creat pagini) este ca postarile lor ajung la doar cateva procente dintre userii care au dat like. Practic, ar fi 1.500 de postari eligibile a aparea pe News Feed-ul unui user in fiecare zi, iar Facebook face o selectie, astfel ca sunt aratate in medie doar 100. “Nimeni nu se va uita la tot”, spune seful Facebook care a explicat ca tot mai mult continut e disponibil pe retea, astfel ca trebuie sa existe o dozare, din moment ce timpul petrecut de useri ramane in general neschimbat.

El a mai spus ca probabil un user ar prefera sa vada o postare despre copilul unui prieten, decat una de pe pagina unei companii care isi promoveaza un produs, astfel ca daca exista un conflict intre interesele cititorilor si cele ale companiilor, Facebook va optimiza in favoarea cititorilor. Reteaua are un mecanism bine gandit care obliga companiile sa investeasca in mod constant in promovare, in caz contrar postarile ajungand la doar 1-2% dintre userii care au dat like.

Un utilizator l-a intrebat pe Mark Zuckerberg daca Facebook isi pierde farmecul si devine un loc plictisitor. Raspunsul? Nu am creat Facebook cu gandul de a fi cool, ci sa fie util si functional.

Criticii ar spune ca Facebook a fost creat pentru a face bani, mai ales ca de la trimestru la trimestru veniturile cresc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro