Sari direct la conținut

Daniel Chitoiu: Speram ca in maximum zece zile sa reluam procesul de inscriere pentru ajutorul de minimis

HotNews.ro

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat joi seara ca spera ca „intr-o saptamana, maximum zece zile sa gasim eroarea de soft si sa reluam derularea procesului de depunere a proiectelor pentru ajutorul de minimis”. Intrebat care e cauza derularii deficitare a procesului de miercuri, Daniel Chitoiu a declarat ca „a fost o eroare de soft”.

Ministrul Finantelor a dezmintit si informatia ca procurorii DNA ar fi venit la minister pentru investigatii, informatie data pe surse de o televiziune de stiri.

Reamintim ca Ministerul Finantelor a generat miercuri, 28 august, un scandal urias in rindul doritorilor de ajutor de minimis dupa ce site-ul pe care trebuiau inscrise proiectele a functionat defectuos. Sute de doritori nu si-au putut inregistra proiectele, site-ul fiind picat. In plus, Ministerul a anuntat in jurul orei 13.00 ca sesiunea de depunere a proiectelor s-a incheiat, desi anuntul oficial preciza ca termenul-limita este ora 17.00.

Miercuri seara, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a decis anularea concursului de proiecte depuse de IMM-uri pentru obtinerea ajutorului de minimis (fonduri guvernamentale), ca urmare a problemelor aparute in procedura de depunere on-line a cererilor.

In comunicatul postat miercuri seara pe site-ul ministerului, Daniel Chitoiu precizeaza ca a fost informat de problemele aparute in procedura de depunere on-line din cadrul schemei de minimis si a dispus imediat demararea unei anchete interne impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si alte institutii competente din domeniul sigurantei IT.

„Din primele investigatii a rezultat faptul ca resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente in urma anticiparii gresite a numarului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au aparut blocaje si mesaje de eroare in accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis”, se arata in comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro