Sari direct la conținut

EURO 2024. Ce suspans ne așteaptă mâine cu Belgia, după ce s-a întîmplat fix ce nu am vrut la Slovacia – Ucraina! / Cum arată clasamentul, ce calcule ne facem și care sunt reacțiile

HotNews.ro
EURO 2024. Ce suspans ne așteaptă mâine cu Belgia, după ce s-a întîmplat fix ce nu am vrut la  Slovacia – Ucraina! / Cum arată clasamentul, ce calcule ne facem și care sunt reacțiile
Bucuria tricolorilor Foto:: Matthias Schrader / AP / Profimedia

S-a încheiat la Dusseldorf partida Slovacia – Ucraina, realmente o bătălie sportivă pe muchie de cuțit, importantă și pentru România. În acest moment, meciul nostru de mâine cu Belgia, de la ora 22, ne poate aduce direct calificarea, dar și celelalte variante sunt deschise, în urma acestui Slovacia – Ucraina 1-2. Toate calculele pe siteul nostru de sport GOLAZO.ro.

Înainte de meciul de azi, în prima fază a grupelor, România a câștigat categoric în fața Ucrainei, 3-0, în timp ce Slovacia a doborât Belgia, 1-0. Iar, după acest Slovacia – Ucraina 1-2, ”Naționala” joacă mâine seară cu Belgia, de la ora 22:00, la Koln, în direct pe ProTV și LIVE aici.

Sistemul de calificare este următorul: din grupă merg mai departe primele două locuri, plus cele mai bune 4 echipe de pe locul 3, din cele 6 grupe de la Euro.

Meciul Slovacia – Ucraina a început cu o dominare surprinzătoare a Slovaciei, teoretic echipa mai slab cotată. Slovacii au și înscris primii.

În minutul 17, Haraslin a centrat și Schranz a deschis scorul cu o lovitură de cap din careul mic, pe lângă Zinchenko. La 1-0 pentru slovaci, ei au avut 6 puncte și au ocupat un neverosimil loc 1 în grupă! Erau calificați, iar noi nu mai puteam pierde, practic, locul 3.

Bucuria slovacilor Foto: David Klein / AP / Profimedia

Ucraina s-a aruncat, disperată, în atac, dar au lasat locuri libere în apărare. S-a jucat sufocant, cu garda jos.

În minutul 54 a făcut Ucraina, 1-1! Zinchenko a centrat ideal pe jos, la 11 metri, de unde Shaparenko a șutat puternic și plasat, în dreapta portarului.

Din acel moment, Ucraina și-a mobilizat toată valoarea stelelor sale, aruncându-se în atac. Meciul a intrat într-o fază ”care pe care”, cu ocazii de ambele părți și o mare risipă de energie.

Ucraina a făcut 2-1 cu 10 minute înainte de final! Yaremchuk a făcut o preluare grea, din alergare, și, de aproape, ”l-a pasat” pe Dubravka, trecând ușor mingea pe lângă portarul slovac.

Ucraina răstoarnă scorul și câștigă primul meci de la Euro Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Finalul a fost un suspans deschis, cu slovacii luftând în careul Ucrainei, disperați după o egalare care n-a venit. România rămâne pe primul loc, dar totul s-a complicat. Cum arată clasamentul grupei noastre, ce spun cei din lotul României și ce știm în materie de calcule, totul pe siteul nostru de sport, GOLAZO.ro – sportul povestit cu pasiune și curaj.

INTERVIURILE HotNews.ro