Sari direct la conținut

De ce să alegi o casă verde HILS, în zona de est a Bucureștiului? 

De ce să alegi o casă verde HILS, în zona de est a Bucureștiului? 
HILS Development

HILS Development, companie antreprenorială dedicată dezvoltării imobiliare responsabile,  a investit 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes din estul Capitalei. Pre-certificarea este o premieră pentru zona de est a Bucureștiului și o inovație în portofoliul companiei. Este vorba de complexul rezidențial HILS Sunrise, aflat în Bd. Theodor Pallady 57A, construit pe o suprafață de aproximativ 13.500 mp, care va cuprinde 4 clădiri cu un total de 704 apartamente cu locuri de parcare terane și subterane.  

„Clădirile noi performante energetic, cu un design modern care maximizează utilizarea luminii naturale, și apartamentele bine ventilate, cu o acustică bună, amplasate în ansambluri rezidențiale cu acces la spații verzi generoase, reprezintă elemente care cântăresc mult în decizia bucureștenilor de a achiziționa un apartament, conform unui studiu Reveal Marketing realizat pentru HILS Development. Fiecare proiect rezidențial pe care îl dezvoltăm la HILS este centrat pe nevoile oamenilor și, implicit, pe cele ale orașului. HILS Sunrise are toate ingredientele să devină un studiu de caz pentru industria dezvoltărilor rezidențiale din România – atât prin amploare cât și prin complexitatea tehnologiilor folosite – de la regenerarea și curățarea terenului până la reducerea impactului asupra mediului pe durata construcției și, ulterior, pe durata de utilizare a locuințelor”, spune Iulia Iana, Director de Marketing HILS Development. 

HILS Sunrise revitalizează un teren industrial dezafectat și aduce inovații în utilizarea energiei regenerabile, facilități pentru vehicule electrice și spații de depozitare pentru biciclete, măsuri de reducere a efectului de insulă de căldură și soluții eficiente de irigare și reciclare. Materialele de construcție au un conținut redus de compuși organici volatili, asigurând un mediu sănătos pentru locuitori. Apartamentele de la parter vor dispune de grădini private, iar sistemele avansate de monitorizare a energiei vor menține costurile lunare la un nivel accesibil. Cu acces rapid la stația de metrou Anghel Saligny și prin proximitatea față de centrele comerciale și educaționale, HILS Sunrise oferă un echilibru ideal între viața urbană și spațiile verzi. 

Locuințe verzi, economii pentru proprietari 

Achiziția unui apartament HILS Sunrise permite economii substanțiale în costurile de finanțare și administrare ale locuințelor ce vor fi date în folosință începând cu 2025. Conform Romania Green Building Council, proprietarii unei locuințe certificate Green Homes pot economisi 744 de euro anual în comparație cu o locuința de tip B similară ca suprafață medie, de aproximativ 70 mp. Aceasta se datorează ratei dobânzii mai mici cu aproximativ 9% pentru creditul verde (4.75% pe an față de 5.25% pe an pentru o locuință care nu deține certificat Green Homes) și costurilor reduse pentru consumul de energie, care pot scădea până la doar 33 de euro lunar.  Programul Ipoteca Verde, gestionat de RoGBC, facilitează achiziția acestor locuințe prin bănci partenere. 

Ce înseamnă un proiect rezidențial cu pre-certificare Green Homes? 

Pre-certificarea Green Homes atestă faptul că HILS Sunrise are un impact minim asupra mediului înconjurător și garantează un nivel ridicat de confort pentru viitorii rezidenți. Proiectul reduce consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră și utilizează mai puțină apă, generând totodată mai puține deșeuri. Acest lucru contribuie pe termen lung la combaterea schimbărilor climatice, protejarea ecosistemelor și conservarea resurselor naturale.  

Procesul de pre-certificare, desfășurat pe parcursul a 3 luni, face parte din strategia HILS Development de a dezvolta proiecte rezidențiale cu impact redus asupra mediului, care regenerează ariile urbane și susțin comunități sustenabile. Investiția totală, în valoare de 3 milioane de euro, include atât costurile de pre-certificare, cât și investițiile în tehnologii și facilități necesare conformării la standardul Green Homes. 

Oferte speciale HILS disponibile la Târgul Național Imobiliar, din 20 – 22 septembrie  

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 20 – 22 septembrie, la Palatul Parlamentului, se desfășoară cea de-a 20-a ediție a Târgului Național Imobiliar, un eveniment de referință pentru piața imobiliară din România. La fel ca și în anii trecuți, HILS Development rămâne un partener de încredere al târgului, echipa HILS așteptându-i pe vizitatori pentru a discuta despre ce înseamnă să locuiești în estul Capitalei și, în special, într-un ansamblu pre-certificat Green Homes, precum HILS Sunrise. Vino la standul HILS Development pentru a afla care sunt avantajele locuirii într-o comunitate dezvoltată de HILS și pentru a beneficia de oferta specială pe care compania a pregătit-o pentru Târgul Național Imobiliar – o reducere de 1.000 euro pentru fiecare contract semnat, suplimentar față de campaniile  desfășurate în prezent. 

Despre HILS Development  

HILS Development este compania de dezvoltări rezidențiale și mixed-use, fondată de către Ionuț Negoiță, cu o experiență de peste 19 ani în domeniul imobiliar și 11.000 de locuințe construite și vândute în București. Misiunea companiei este de a construi noi comunități și a crea condiții de locuire pentru un trai de calitate.  

Viziunea HILS Development de dezvoltare a comunității prin proiecte rezidențiale și de tip mixed-use se extinde pe un orizont de 20 de ani. În prezent, HILS Development gestionează șase proiecte de mari dimensiuni în București – HILS Sunrise, HILS Pallady, HILS Brauner, HILS Republica, HILS Splai și HILS Titanium – și finalizează peste 1.000 de apartamente anual.  

Articol susținut de Investing in Property