Sari direct la conținut

De la Hagi pentru Șumi. Rapid aduce un mijlocaș cotat la 2 milioane de euro de la Farul

HotNews.ro
De la Hagi pentru Șumi. Rapid aduce un mijlocaș cotat la 2 milioane de euro de la Farul
Constantin Grameni/FC Rapid

Cluburile Farul Constanţa şi Rapid au anunţat, duminică seară, transferul fotbalistului Constantin Grameni la formaţia bucureşteană, scrie News.ro.

În vârstă de 21 de ani, Grameni a semnat un contract valabil trei ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. Transferul este de 400.000 de euro, constănţenii având şi procente dintr-o tranzacţie ulterioară.

Cel poreclit „Dina” a început fotbalul la Academia lui Gheorghe Hagi, evoluând la seniori doar pentru Farul Constanţa, acolo unde a fost şi căpitan de echipă.

În palmares, Grameni are un titlu de campion, cu Farul, avându-i atunci printre coechipieri pe Marian Aioani şi Andrei Borza, jucători transferaţi ulterior la Rapid.

În prima ligă, mijlocaşul central a jucat 129 de meciuri, a înscris 10 goluri şi a oferit 9 pase decisive. Cota lui de piaţă, conform transfermarkt, este de 2 milioane de euro.

Momentan, Constantin Grameni este în Finlanda, acolo unde sub comanda lui Daniel Pancu va disputa un meci extrem de important pentru calificarea la Euro 2025 cu naţionala U21 a României.

„Dina” a evoluat în 12 meciuri pentru naţionala U21, reuşind să înscrie de trei ori, fiind convocat şi la naţionala mare, înainte de Campionatul European, atunci când a rămas rezervă în meciurile cu Bulgaria şi Liechtenstein.

INTERVIURILE HotNews.ro