Sari direct la conținut

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite de Poșta Română. Ce tarife va aplica

HotNews.ro
Factor postal, Foto: Posta Romana
Factor postal, Foto: Posta Romana

Guvernul a aprobat vineri ca Poșta Română să furnizeze în exclusivitate servicii integrate de pregătire și expediere a plicurilor care conțin deciziile privind recalcularea pensiilor din sistemul public. Tarifele de distribuție sunt cuprinse între 7,85 lei (plus TVA) pentru plicurile livrate în țară și 33,61 lei (plus TVA) pentru livrarea pe teritoriul altor state. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul Casei Naționale de Pensii Publice.

„Datorită ordonanței de urgență aprobate astăzi, deciziile de recalculare a pensiilor după noile principii: contributivitate, stabilitate în muncă, solidaritate și sustenabilitate vor ajunge în termenul asumat la beneficiari”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Poșta Română, în calitate de operator național din domeniul serviciilor poștale cu cea mai mare acoperire națională, asigură în prezent transmiterea taloanelor de pensii și plata în numerar pentru pensionari.

Pentru prestarea acestor servicii, Poșta va aplica următoarele tarife:

a) 7,85 lei/trimitere la care se adaugă TVA, pentru serviciul poștal având ca obiect trimiteri corespondență cu confirmare de primire distribuite pe teritoriul național;

b) 33,61 lei/trimitere, la care se adaugă TVA, pentru serviciul poștal având ca obiect trimiteri corespondență cu confirmare de primire distribuite pe teritoriul altor state, operațional pentru țările care admit serviciul confirmare poștală de primire;

c) 25 lei/trimitere (tarif scutit de TVA), pentru serviciul poștal având ca obiect trimiteri corespondență din serviciul recomandat distribuite pe teritoriul altor state, operațional pentru țările care nu admit serviciul confirmare poștală de primire.

Casa Națională de Pensii Publice virează sumele corespunzătoare serviciilor prestate, stabilite în baza prezentei ordonanțe de urgență, în contul bancar al Poștei Române.

Cheltuieli se suportă prin bugetul Casei Naționale de Pensii Publice din bugetul de asigurări sociale de stat, în limita creditelor de angajament și a creditelor bugetare aprobate.

INTERVIURILE HotNews.ro