Sari direct la conținut

Delicii de lux

Luxury Mag

Ciocolata cu lapte, cirese, martipan sau fructe exotice… Deja va lasa gura apa? Nu va invinovatesc… Acesta este primul impuls pe care il au toti cei care trec pragul magazinului A la Reine Astrid. Istoria acestei marci dateaza inca din anii ’30, cand Mademoiselle Gobert a infiintat un mic butic unde se vindea ciocolata pentru a omagia disparitia prematura a reginei Astrid a Belgiei. De-a lungul anilor brand-ul a devenit din ce in ce mai cunoscut in intreaga lume datorita calitatii exceptionale a produselor din ciocolata care pot fi gasite aici.

Spre deliciul celor pasionati de ciocolata, acum ceva vreme A la Reine Astrid s-a inaugurat si in Romania. Pasionatii de ciocolata pot afla chiar de la proprietara magazinului mai multe detalii despre fiecare sortiment dispus. Fiecare are istoria si savoarea lui foarte bine individualizata. Pe langa sortimente deja celebre, cum ar fi ciocolata cu lapte, cea amaruie, trufele sau pralinele cu cirese sau fructe exotice, mica ciocolaterie introduce pe piata romaneasca si unele putin mai neobisnuite cum ar fi ciocolata cu iasomie, piper sau ceai.

Potrivit Lilianei Hrenciuc, proprietara A la Reine Astrid, toata ciocolata comercializata de catre ei este obtinuta din unt de cacao produs in Venezuela si Africa. Aceste doua locatii sunt celebre pentru producerea ingredientului de baza a ciocolatei fine.

Inca din cele mai vechi timpuri ciocolata a fost considerata un deliciu de care se bucura doar cei privilegiati. Desi vremurile s-au mai schimbat, statutul adevaratei ciocolate frantuzesti a ramas acelasi. Diversitatea sortimentelor care se gasesc la A la Reina Astrid este dezarmanta, multitudinea de arome te duce cu gandul la calatoria magica pe care a parcurs-o ciocolata pana a ajunge la forma ei actuala. De la praline cu nuci, alune si zahar caramel pana la praline cu martipan si coaja de portocala, la ciocolateria din Bucuresti se gasesc sortimente pentru toate gusturile.

Pentru a fi in ton cu aerul exclusivist al ciocolateriei, proprietara magazinului a deschis alaturi si o ceainarie pentru clientii care sunt pasionati in aceeasi masura si de ceaiuri. Triangle D’Or ofera clientilor o experienta de neuitat prin nenumaratele sortimente de ceaiuri disponibile.

Celebrul producator de ceaiuri Marriage Freres este prezent in ceainarie cu diverse sortimente, de la Darjeeling Himalaya si The sur le Nil pana la Casablanca si Fuji-Yama. Un element cu totul deosebit il constituie ceaiul Perles d’Or, un ceai verde in forma de perle, care sunt individual invelite in foite de aur de 22K. In timpul infuziei se elibereaza o discreta nota de iasomie, care are un efect relaxant asupra corpului si a mintii. La destinderea organismului mai participa si aurul, care este considerat de catre budisti ca fiind anti-stres si anti-inflamator, dar in acelasi timp ca avand proprietati afrodisiace.

Marriage Freres este cea mai renumita marca de ceaiuri din lume. Acesteia i se atribuie crearea regulilor dupa care se fabrica ceaiurile in timpurile noastre. Deja o legenda pe plan mondial, acest brand ofera clientilor si alte produse adiacente ceaiurilor, precum ar fi zahar special sau biscuiti cu ceai. Triangle D’Or ofera amatorilor si o gama foarte diversificata de accesorii, de la ceainice pana la lingurite argintate.

Dintre acestea nu lipseste nici renumitul model de ceainic din fonta Art Deco, „Libelula”. Ca si in cazul ciocolatei fine, un ceai de lux reprezinta un stil de viata si o experienta spirituala, nu doar o simpla achizitie. Numai adevaratii cunoscatori pot aprecia valoarea ceaiului cules manual sau a ciocolatei fabricate dupa o reteta veche de sute de ani.

Sursa: Luxury Mag

www.luxurymag.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro