Sari direct la conținut

Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza, situată pe Calea Victoriei, de la grupul Immofinanz

Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza, situată pe Calea Victoriei, de la grupul Immofinanz
Echipa Deloitte Foto: Deloitte România

Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în procesul de achiziție a clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza de la grupul Immofinanz. Tranzacția are o valoare estimată de aproximativ 27 de milioane de euro și a fost semnată recent.

Clădirea Bucharest Financial Plaza, a cărei construcție a fost finalizată în 1998, este situată pe Calea Victoriei, aproape de kilometrul 0, are o suprafață construită de peste 38.700 de metri pătrați și urmează să treacă printr-o renovare completă, la finalul căreia va deveni o proprietate de clasă A, aliniată la standardele ESG, care va oferi spații de birouri, de retail și de petrecere a timpului liber.

„Suntem încântați să transformăm această nouă clădire din portofoliul AFI Europe într-un proiect cu utilizare mixtă, aliniat la cele mai înalte standarde de sustenabilitate, chiar în inima Capitalei. Mulțumim echipei Deloitte pentru consultanța acordată pentru aceasta tranzacție în procesul de evaluare și due diligence”, a declarat Laura Croitoru, Chief Financial Officer, AFI Europe Romania.

Echipa Deloitte România implicată în proiect a fost alcătuită din consultanți financiari, care au asigurat procesul de due diligence financiar și pe cel de evaluare, precum și din consultanți fiscali, care au oferit asistență de profil pentru achiziția activelor din cadrul Bucharest Financial Plaza precum și în demersul de due diligence. Din practica de Consultanță Financiară, au contribuit la succesul tranzacției Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Marius Vasilescu, Partener, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină și Alexandru Măcriș, Manageri, Sorin Vînătoru, Senior Associate, Daniel Mircia și Răzvan Cristian, Associates. Din departamentul de Servicii Fiscale, au fost implicați în proiect Dan Bădin, Alexandra Smedoiu și Raluca Bâldea, Parteneri, Laura Bobar, Ana Petrescu-Mujdei și Iulia Bica, Senior Manageri, Alexandra Gheorghe, Senior Consultant, și Ștefania Samson, Consultant.

„AFI Europe continuă procesul de extindere a portofoliului de birouri pe piața locală și, după preluarea în 2019 a portofoliului de patru clădiri de birouri situate în București și Timișoara, care a fost considerată la acel moment cea mai mare tranzacție din istoria pieței locale de birouri, achiziționează acum și una dintre cele mai emblematice clădiri de profil din București. Suntem încântați că am putut să asistăm AFI Europe într-o tranzacție care implică unul din reperele istorice ale Bucureștiului și să contribuim astfel la remodelarea peisajului urban al capitalei”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

AFI Europe face parte din AFI Properties, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară, management și investiții în domeniul imobiliar din Europa Centrală și de Est. Grupul operează din 1997 și este activ în Bulgaria, Cehia, Letonia, Polonia, România și Serbia. În țara noastră, portofoliul AFI Europe cuprinde centre comerciale în Arad, Brașov, București și Ploiești, clădiri de birouri în Brașov, București și Timișoara, precum și proiecte rezidențiale, în București.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesioniști la nivel mondial.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

© 2024. Pentru informații, contactați Deloitte România

Articol susținut de Deloitte România