Sari direct la conținut

Deloitte România a asistat OMV Petrom în achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice de la Jantzen Renewables. Tranzacția a fost finalizată recent

Deloitte România a asistat OMV Petrom în achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice de la Jantzen Renewables. Tranzacția a fost finalizată recent
Echipa Deloitte Foto: Deloitte România

Deloitte România a asistat OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, în achiziționarea de la compania daneză JantzenRenewables a mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice ce urmează să fie dezvoltate în județul Teleorman. Tranzacția, semnată în luna iunie 2023, a fost finalizată recent, în urma obținerii aprobării din partea Comisiei pentru Examinarea Investițiilor Străine Directe.

Cu o putere instalată de aproximativ 710 MW, parcurile fotovoltaice achiziționate de OMV Petrom sunt printre cele mai importante proiecte de acest tip din Europa de Sud-Est. În prezent, ele se află în stadiul „gata de construit” („ready-to-build”) și au primit deja acces la rețeaua națională de transport de energie electrică, urmând să furnizeze energie electrică începând din a doua jumătate a anului 2026, conform planului actual.

O echipă multidisciplinară din cadrul Deloitte România a asigurat etapele de due diligence financiar și fiscal și servicii de evaluare. La succesul proiectului au contribuit Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Marius Vasilescu, Partener, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină, Manager, și Andreea Dobrotă, Associate, din departamentul Consultanță Financiară, și Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager,și Ana Bica, Senior Consultant, din departamentul Servicii Fiscale.

„Prin intermediul acestui proiect, echipa noastră este mândră că a putut să fie din nou alături de liderul sectorului de energie din țara noastră în finalizarea încă unui pas din planul ambițios și extrem de amplu de tranziție către energia «verde»”, a declarat Radu DumitrescuPartener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Grupul OMV Petrom a avut o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 41 de milioane bep în 2023. Cu o capacitate de rafinarede 4,5 milioane de tone anual, grupul operează o centrală electricăpe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuțieide produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în Româniași în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 de benzinării, sub brandurile OMV și Petrom.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 460.000 de profesioniști la nivel mondial.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a 3.200 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre

© 2024. Pentru informații, contactați Deloitte România

Internal

Articol susținut de Deloitte România