Sari direct la conținut

Deputat UDMR: Și dacă-i vom plăti bine pe românii plecați din țară, nu se vor întoarce acasă

HotNews.ro
Bani, Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
Bani, Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Este greșit să crezi că pur și simplu prin crearea a câtorva locuri de muncă îi vom aduce acasă pe românii plecați din țară, susține Bende Sandor, presedinte al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputatilor, membru UDMR.

“Nu îi vom aduce acasă. Dacă îi vom plăti bine, nici atunci nu-i vom aduce acasă. Știți de ce? Pentru că acești oameni, odată plecați în Occident, s-au obișnuit cu ceva”, a declarat el, în cadrul unui eveniment organizat de CursDeGuvernare.ro.

Bende Sandor spune că a discutat cu foarte mulți dintre ei.

“S-au obiștnuit cu stabilitatea, cu securitatea zilei de mâine, liniștea la locul de muncă. Asta în primele 4-5 zile ale săptămânii. În restul de zile până la 7 are o posibilitate de recreere”, a explicat el.

  • „Noi trebuie să facem în așa fel în România, dacă dorim să-i aducem acasă pe cetățenii noștri care au plecat în străinătate ca să muncească, pe lângă salariul cât de cât decent, trebuie să-i asigurăm și o viață cultural-socială. Să poată să meargă cu familia la teatru. Să poată să meargă la un eveniment sportiv, să-și poată educa copiii în condiții normale”.

“Până nu creem aceste lucruri, este greșită concepția că acești oameni se vor întoarce”, conchide deputatul UDMR.

Sursă foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro