Desert de post: placinta cu tofu si dovleac
Nu mai stii ce preparate sa gatesti cu branza tofu? O poti folosi atat la un antreu savuros, cat si la un desert fin. Este una dintre sursele cele mai generoase de proteine, foarte usor de digerat.
Reteta de placinta cu tofu si dovleac vegetariana, foarte rapida si usor de preparat. Nu trebuie decat sa amesteci ingredientele si sa le bagi la cuptor.
Ingrediente:
* o bucata de branza tofu de marime medie, bine scursa
* o bucata de dovleac copt – sa nu fie indulcit cu zahar
* 3 sferturi de ceasca de zahar
* 1 lingurita de esenta de vanilie
* ½ lingurita de sare
* 1 lingurita de scortisoara macinata
* ½ lingurita de ghimbir macinat
* ¼ lingurita de cuisoare macinate
Mod de preparare:
Incalzeste bine cuptorul. Amesteca branza tofu cu dovleacul pana cand compozitia capata o culoare portocalie. Adauga apoi zaharul si vanilia si amesteca bine. Se pun restul ingredientelor si se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza bine. Pune totul intr-o tava si da-o la cuptor. Coace-o la foc mare timp de 15 minute, apoi la foc mediu, alte 45.
Cand vezi ca incep sa apara mici crapaturi, e semn ca e vremea s-o scoti din cuptor. Las-o la racit o ora, acoper-o cu ceva si las-o la frigider inca o ora. Serveste-o rece.
Sursa: wtop.com